Hírek
21633 hír az adatbázisban
Egyre több használt CNG-autó van az országban
Marketinginfo.hu - 2017-05-18 09:19
CSR

Egyre több használt CNG-autót hoznak be az országba, a CNG-töltőállomásokat üzemeltető BGW Kft. tapasztalatai szerint.

Ez egyrészt a bővülő kúthálózatnak, valamint a gazdaságos üzemeltetési lehetőségeknek köszönhető. Minderről a BGW Kft. legújabb CNG-kútjának átadásán lehetett hallani minap, Keszthelyen.

A BGW ügyfelei egy autóvásárlást ösztönző üzemanyag-kedvezmény programnak köszönhetően március végéig 16 darab használt CNG-üzemű járművet vásároltak. A cég által indított programban minden olyan járműtulajdonos 300 ezer forint értékű üzemanyag kedvezményben részesülhet, ha használt vagy új CNG-járművet helyez forgalomba. A hazai tulajdonosok főleg Németországból hoztak be 3-6 éves autókat. "A preferált típusok között található az Opel Zafira, a Volkswagen Touran, de akadnak olyanok is, akik Mercedes-Benz E-osztályt helyeztek forgalomba idehaza" - jegyezte meg Zsandarova Krisztina, a BGW Kft. kereskedelmi vezetője.

Tavaly egyébként összesen 295 darab használt CNG-üzemű személyautót vásároltak Magyarországon. Ezek többsége CNG/benzin, illetve CNG/dízel üzemű volt. A legnépszerűbb használt CNG-típusok között található a Fiat Multipla, a Volkswagen Caddy, a Volkswagen Touran, valamint a Passat. A trendekből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy egyre többször választanak a vásárlók itthon prémium kategóriás CNG-autót. A Mercedes-Benz E-osztályból például csak tavaly 16 darabot helyeztek forgalomba. Ezen kívül érkezett még az országba Audi A3-as,A4-es, A6-os, Q7-es, valamint Jaguar X-type, Mini, BMW X3-as is.

Az új CNG-üzemű személyautókat és kishaszonjárműveket illetően azonban már nem ilyen kedvező a helyzet, bár szerény növekedés itt is kimutatható. Míg 2015-ben nyolc darab új CNG-autót vásároltak idehaza, addig egy évvel később már 18 darabot. Kishaszonjárműből pedig tavaly 11 darabot vettek.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Volkswagen erősít az elektromos járművek piacán
  A Scania elektromos áram használatára tér át
  Bérelve igazán jó az elektromos autó és a napelem
  Vodafone IoT bringák Szingapúrban
  E.ON kutatás az elektromos melegítő eszközökről
  Jól indult az év a BMW Group-nál
  Dinamikus fejlődés előtt ál az elektromos autózás
  Bővülésre számít a magyar elektromosautó-piacon a BMW

További hírek ebben a kategóriában

A Cordia az idei Tihanyi Félmara...
A Tesco ismét támogatja a helyi ...
MÁV a TeSzedd! akcióban
A CDP Brüsszelben harmadszor ism...