Hírek
20233 hír az adatbázisban
Élelmiszeripari raktárát építi a Coca-Cola HBC
Marketinginfo.hu - 2017-04-20 13:37
Márkák

Az elmúlt évek folyamatos kapacitásbővítésének köszönhetően a Coca-Cola HBC Magyarország a 28 országot átfogó Coca-Cola HBC cégcsoport legnagyobb exportőrévé vált.

A társaság több mint 70 féle üdítőitala ma már 25 országba jut el. A folyamatosan növekvő kivitel szükségessé tette a tárolókapacitások bővítését, így a cég 2 milliárd forintos beruházással 6500 négyzetméteres raktár építésébe kezdett dunaharaszti központjában.

Az új, 12 méter magas épületben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér majd el. A mostani bővítéssel a vállalat dunaharaszti bázisa lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon. Az építkezésen összesen 450 ember dolgozik, a létesítmény várhatóan idén júniusra készülhet el.

A vállalat termékei előállításához kétharmad részben magyar alapanyagokat használ fel; a kupaktól, a magyar almán keresztül a GMO mentes magyar kukoricából készülő cukorig. Csak az utóbbiból évente mintegy 4 milliárd forintért vásárol a cég. A vállalat 2012-ben, elsőként kötött stratégiai megállapodást a kormánnyal. Azóta a Coca-Cola HBC Magyarország árbevétele 87,5 milliárdról 100 milliárd forintra, az általa befizetett adó pedig 17,7 milliárdról 24,5 milliárdra nőtt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője a személyes találkozó keretében tekintették át a cég és a hazai élelmiszeripar versenyképességi kérdéseit.

"Elkötelezettek vagyunk Magyarország iránt. A kormánnyal elsőként megkötött stratégiai partnerségi megállapodásunknak megfelelően folyamatosan keressük a lehetőségeket arra, hogy újabb beruházásokat hozzunk Magyarországra, erősítsük a hazai élelmiszergyártás regionális versenyképességét. Ennek megfelelően az elmúlt 5 évben 15 milliárd forintot fektettünk be Magyarországon, 2017-ben pedig további 5 milliárd forintnyi beruházást valósítunk meg" - mondta Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője.

"A Coca-Cola HBC Magyarország dunaharaszti székhelyű gyártóbázisának dinamikusan növekvő exportteljesítményével és jelentős összegű adóbefizetéseivel nagyban hozzájárul nemzetgazdaságunk egyre javuló teljesítményéhez. Emellett a vállalat több, mint ezer embernek biztosít munkahelyet és megélhetést, valamint számos beszállítónak ad munkát" - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Akár 4 százalékkal is nőhet tartósan az élelmiszeripar
  Kevés kis cég exportál
  Beruházás a Coca-Cola-tól
  A Coca-Cola HBC nyerte el az Év Projektje díjat
  Komoly vállalások a Coca-Cola HBC-től
  A legfenntarthatóbbak közt a Coca-Cola
  A Coca-Cola HBC Magyarország több mint 439 millió liter terméket értékesített
  Coca-Cola HBC: a klímaváltozás elleni küzdelem legjobbjai között
  A Coca-Cola HBC a legfenntarthatóbb

További hírek ebben a kategóriában

Franciaországban gyártják az els...
A 160. évfordulóját ünnepli Gerb...
Modern arculat a Bayer-nél
A Samsonite új projektje