Hírek
20073 hír az adatbázisban
Allergiás reakciót okozhatnak a hamis parfümök
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-04-19 09:26
Kereskedelem

Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak a fogyasztónak a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) szerint.

A testület az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar lakosság körében az előző évhez képest ugyan csökkent a hamisított parfümök népszerűsége, azonban még így is közel minden tizedik megkérdezett vásárolt már hamis terméket.

A hamisítványok legjelentősebb értékesítési csatornája az internet, mivel a vásárlók számára nagyon vonzóak a non-stop elérhető, alacsony árakat feltüntető és rendkívül igényesen kialakított online felületek. Az illegális online kereskedelem mellett az utcán és piacokon is előfordulhat, hogy hamis parfümöt ajánlanak, ezért érdemes gyanakodni, ha a termék ára és csomagolása eltér a megszokott minőségtől - hívták fel a figyelmet.

A közleményben kitérnek arra, hogy jogi úton is nehéz fellépni a hamisítók ellen, mivel ehhez több különféle joghatóság együttes akciója szükséges, valamint a hamisítók weboldalaik blokkolása esetén akár már egy éjszaka alatt is képesek egy új honlapot előállítani.

A HENT az Európai Unió (EU) Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) egy korábbi jelentésére hivatkozva ismerteti, hogy az EU-ban lefoglalt hamis parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, értékük 26,1 millió eurót tett ki 2013-ban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  48 milliárd euró kárt okoz a hamisítás
  Nőtt a lefoglalt hamisított áruk mennyisége
  A magyar fiatalok 15 százaléka vásárol hamis terméket az interneten
  Enyhén nőtt a hamis termékeket vásárlók aránya
  Hol vásárolják a legtöbb hamis terméket?
  A vállalatok negyedét súlyosan károsítja a hamisítás
  Hamis parfümöt fogtak Tompánál
  320 milliós hamis parfümfogás Röszkénél

További hírek ebben a kategóriában

Nőtt a SPAR árbevétele 2017-ben
A dm varázslatos világba invitál...
Javult a Tesco éves eredménye
Új áruházat nyitott Zalaegerszeg...