Hírek
20100 hír az adatbázisban
Zöldárammal látja el a MOL az ALDI Magyarországot
Marketinginfo.hu - 2017-04-18 10:22
CSR

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2017-től kezdve a MOL-tól vásárolt zöldárammal biztosítja valamennyi magyarországi létesítményének áramigényét.

2017-től az ALDI teljes magyarországi üzlethálózata, a biatorbágyi 52 000 négyzetméteres logisztikai központja és a központi igazgatás épülete egyaránt a MOL által biztosított zöldáramra állt át. Ezzel a lépéssel az ALDI lesz az első olyan kiskereskedelmi áruházlánc, amely itthon teljes hálózatának villamosenergia szükségletét zöldáramból fedezi. Az ALDI a MOL első olyan áramkereskedelmi ügyfele, amelynek kizárólag zöldáramot biztosít. A két társaság együttműködésével így az áruházlánc - a tavalyi éves villamosenergia-fogyasztása alapján - nagyságrendileg 12000 tonnával mérsékli CO2 kibocsátását. Ezáltal jelentős terheléstől óvja meg az ALDI a környezetet, hiszen a zöldáram segítségével az áruházlánc CO2 kibocsátásának fő kiváltó okát csökkenti nullára

"Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon elsőként az ALDI állt át teljes üzlethálózatával a zöldáramra. Energetikai partnerünk, a MOL révén beszerzett, CO2 kibocsátás nélkül megtermelt árammal csökkentjük működésünk ökológiai lábnyomát, vásárlóink számára pedig termékkínálatunk és áraink mellett a környezetvédelem iránti elköteleződésünk újabb érv, hogy minket válasszanak" - nyilatkozta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

"A MOL-csoport saját villamosenergia-igényén túl más nagyfogyasztókat is kiszolgál, és kereskedik árammal, így az ALDI magyarországi áramellátását is évek óta a MOL biztosítja. Büszkék vagyunk arra, hogy az ALDI igényére reagálva, idén már fenntartható, környezetbarát módon termelt zöldárammal látjuk el az ALDI magyarországi létesítményeit. Tavaly meghirdetett MOL 2030 című stratégiánkban leszögeztük, hogy a MOL nyitni fog az új, fenntartható kezdeményezések, üzletek felé. Ennek egyik legújabb eleme a zöldáram kereskedés." - mondta Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

A MOL-csoport 2010 óta rendelkezik villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel. Ennek révén saját villamosenergia igényén - például a saját töltőállomás hálózatán, üzemein - túl egyéb nagyfogyasztókat is ellát. Mintegy 1,7 TWh-ás áramértékesítésével a nem lakossági szolgáltatók közül az egyik legnagyobb forgalmat bonyolítja le. Idén először, zöldárammal látja el egyik ügyfelét, amelyet biomasszából előállított árammal valósít meg.

A MOL 2030 stratégiájában jelentős szerepet szán az új, innovatív üzleteknek. Ennek egyik eleme lehet a külső ügyfelek részére történő áramértékesítés, akár megújuló, akár hagyományos energiaforrásokkal. Az eddig végrehajtott fejlesztések révén a MOL-nak a rendelkezésére áll az a tudás, szakértelem és partneri kör, amellyel magas színvonalon meg tud felelni az új igényeknek.

Az ALDI nem áll meg a külső forrásból történő zöldáram beszerzésénél. Működése és üzletei kialakítása során is egyre több olyan megoldást használ, amelyek csökkentik az áramfogyasztást.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A HOFER KG ALDI-üzleteket nyit Olaszországban
  Zöld kezdeményezések az ALDI-nál
  Az ALDI jelenléte a fesztiválokon
  Az ALDI támogatja a Go Pink kezdeményezést
  Most már ALDI-val is szervezhetünk az utazást
  Az ALDI az ENSZ fenntarthatósági hálózatának tagjai közt
  Anastacia tervez ruhát az ALDI számára
  Pop-up üzletek az ALDI-tól
  Új magyarországi kommunikációs igazgató a MOL-nál
  Bezöldült az ALDI

További hírek ebben a kategóriában

A Magyar Telekom fenntarthatóság...
A Tesco közösségeket támogató pr...
A Henkel elkötelezett a fenntart...
A Scania 2025-re felére csökkent...