Hírek
20088 hír az adatbázisban
Rangos szakmai elismerést kapott a Csányi Alapítvány
Marketinginfo.hu - 2017-04-17 09:07
CSR

Elsők között ismerték el a Csányi Alapítványt mint kiemelkedő fiatal tehetséggondozó szervezetet a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díjjal.

A Dr. Csányi Sándor által még 2005-ben életre hívott Csányi Alapítvány ún. Életút Programja általános iskola ötödikes osztályától az első végzettség megszerzéséig támogatja a hátrányos helyzetű gyermekeket. Tanulmányaik végéig mentorok, pedagógusok, családsegítők támogatják őket tehetségük kibontakoztatásában, valamint a szociális helyzetükből adódó elmaradásaik pótlásában. A Program további célja, hogy összetartó közösségeket alakítson ki, elősegítse az esélyegyenlőség, a társadalmi mobilitás megvalósulását.

Az Alapítvány sikerét igazolja, hogy 2016-ban megkapta a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek számára megalapított Bonis Bona díjat. A 800 jelölt közé kizárólag szakmai jelölés útján lehetett bekerülni, akik közül 58 szakember és 5 szervezet kapta meg végül az elismerést. Emellett dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató átvette a Magyar Érdemrend Középkeresztjét a gyermekjogok érvényre juttatása, valamint a családjukat nélkülözni kényszerülő, hátrányos helyzetű, illetve veszélyeztetett gyermekek védelme és tehetséggondozása terén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a több mint egy évtizede eredményesen működő munkát tavaly a szakma is elismerte. Köszönet illeti a mentorok, szaktanárok és önkéntesek kitartó munkáját, a partnerként segítő szülőket, és természetesen a szorgosan dolgozó gyermekeket. Külön öröm, hogy az Alapítvány fennállása óta először gratulálhatunk a frissdiplomás György-Dávid Valentinnak. Igazi mérföldkő ez a gyermekenként 12-14 évre tervezett Életút Program történetében" - mondta el Dr. Csányi Sándor, majd hozzátette: "Idén ismét 30 fővel tervezzük bővíteni a létszámot."

A most beválogatásra kerülő gyermekekkel együtt az Alapítvány 380 gyermeket támogat az Életút Programjában. 2016-ban a képzések és foglalkozások országszerte hat helyszínen, 18 mentor, 57 fejlesztőtanár és 86 magyar illetve különféle nemzetiségű önkéntes közreműködésével valósultak meg. A támogatottak mindegyike kiváló teljesítményt nyújt, közülük a kimagasló eredményt elérő 153 fiatalt tanulmányi ösztöndíjban is részesíti az Alapítvány.

A Program részesei közül 56-an felsőoktatásban, 20 fiatal felsőfokú szakképzésben, 78 tanuló középiskolában, 189 gyermek pedig általános iskolában tanul. Az elmúlt 12 évben 134 diák szerzett komplett ECDL (európai számítógép-használói) bizonyítványt, és összesen 232 alkalommal vizsgáztak sikeresen angol, német, spanyol vagy francia nyelvből.

Ez év tavaszán Jászberényben és Nagybajomban újabb 30 gyermek kap lehetőséget a Programhoz való csatlakozásra.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  CSR szerepvállalásáért tüntették ki Csányi Sándort
  Kitüntették a Csányi Alapítvány operatív igazgatóját
  Díjat nyert a Csányi Alapítvány
  Tovább bővül a Csányi Alapítvány
  LEGO robotokkal tanulhatnak a csányisok
  Csányi Sándor a legbefolyásosabb üzletember
  Csányi Alapítvány több támogatóval összefogva
  A Neo nyerte a Csányi Pincészet tenderét

További hírek ebben a kategóriában

A Tesco közösségeket támogató pr...
A Henkel elkötelezett a fenntart...
A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért