Hírek
20217 hír az adatbázisban
Hungarikum lett a tiszai halászlé
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-04-13 13:45
PR

A nemrég hungarikumok sorába emelt tiszai halászlé része a magyar életérzésnek, kultúrának - jelentette ki Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter Tiszafüreden.

Fazekas Sándor gratulált a tiszai halászlé hungarikummá minősítését kezdeményező tiszafüredi önkormányzatnak és a nemes ételt generációkon keresztül fenntartóknak, akik eredeti formájában őrizték meg a Tisza-tavi nyári programok "gasztronómiai csúcspontjának" számító tiszai halászlevet.

Szakáli István Loránd, az agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár az eseményen felidézte, hogy a 152 tagú Magyar Értéktár a "hungarikummá válás előszobájának" is számít, de mellette több mint tízezer helyi érték található egyéb - helyi, megyei, tájegységi, határon túli nemzetrészi - értéktárakban.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke szerint a tiszai halászlé megérdemelné, hogy ismerje az egész világ.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere(Fidesz-KDNP) elmondta: büszke arra, hogy a tiszai halászlé tiszafüredi kezdeményezéssel bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe. Hozzátette: a Tisza-tó és annak "fővárosa" Tiszafüred az elmúlt években látványosan megszépült, gazdag madárvilággal, horgászparadicsommal rendelkezik, ott található Magyarország legnagyobb ártéri kalandparkja, és az ország legnagyobb kerékpáros centruma.

Elmondta: augusztus végéig 15 helyszínen több mint 40 program várja az érdeklődőket, amelyek közül kiemelte a Tiszafüredi Halas Napokat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ezek a nemzetek vásárolják a legtöbb hungarikumot
  A halászattal és halgazdálkodással foglalkozó vállalkozások stabil szereplői a hazai cégvilágnak
  Hungarikum lett az Egri Bikavér
  Hungarikum lett a Törley pezsgő
  A Herendi Porcelánmanufaktúra kupáját nyerik a győztesek
  Megvan az év pálinkája
  A Magyar Értéktárban a Zsolnay-porcelán
  Négy termékkel bővült a hungarikumok gyűjteménye
  Hungarikum promóció a reptéren
  Termékváltás: ékszerek gyártásába kezdett a hollóházi porcelángyár

További hírek ebben a kategóriában

Influencer Festival Budapesten
Átadták az Év Gyára díjakat
A Progressive-vel dolgozik a CIB...
Új kreatív és BTL ügynökséget vá...