Hírek
22945 hír az adatbázisban
Országos pályázat a közösségi falfelületek megújítására
Marketinginfo.hu - 2017-04-10 10:52
Outdoor/indoor

A Let's Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, akik tevékeny részt szeretnének vállalni környezetük megszépítésében.

A részvétel során az egyetlen kritérium, hogy a kifestendő beltéri falfelületet - mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be - a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let's Colour biztosítja, a festést pedig a közösségek önkéntesen, együtt valósítják meg.

"Egyesületünk célja, hogy színt vigyünk a mindennapokba. Hiszünk abban, hogy együtt nemcsak a kedvelt tereket, hanem a közösségek mindennapjait is színesebbé tudjuk tenni" - jegyezte meg Nagy Gergely, a Let's Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. Hozzátette: "Jó látni azt, hogy ilyen sokan összefognak egy jó cél, például egy orvosi rendelő, vagy egy szürke betonkerítés újrafestésének érdekében." A Let's Colour Településszépítő pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: a tavalyi évben 31 pályázat érkezett az ország minden szegletéből, a festések során pedig 456 liter festék felhasználásával, összesen 1586 négyzetméternyi falfelület újult meg. Az elmúlt években a szervezet több mint 22 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet tett színessé közel 2000 önkéntes segítségével.

Külön kategória kistelepüléseknek

A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják, a 10 ezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A pályázatok 2017. március 27-től április 30. éjfélig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalon. A megadott határidőn belül bármikor el lehet küldeni a jelentkezéseket, azok sorrendje nem számít a későbbi elbírálásnál. Ezt követően 2017. május 1—től egészen május 21-ig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 22-án kerül sor.

Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata kerül a döntőbe. A döntőbe jutott pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri falfestékkel "vigasztalódhatnak". A festéseket legkésőbb 2017. augusztus 15-ig kell megvalósítani.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Gondolkoztál már az öntapadós tapétában? (x)
  Megújult a támfal a szobi Dunaparton
  Óriási oroszlán a Hungária körúti felüljáron
  Ismét elszürkült közösségi terek újulnak meg
  Pályázat a helyi közösségek falfelületeik megújítására
  Országos útra indul a Lajta Monitor Múzeumhajó
  Országos pályázat a közösségi falfelületek megújítására
  Közösségi összefogással különleges falfelületek
  Közösségi versenyben újulnak meg a helyi falfelületek
  Folytatódik a közösségi terek megújítása
  Újra indul a Let's Colour pályázat
  Lezárult a településszépítő pályázat
  Közösségi festéssel szépült meg az iskolai uszoda
  Megvannak Let’s Colour győztesek
  A szürke ötven árnyalata helyett
  Megvannak a településszépítő pályázat győztesei

További hírek ebben a kategóriában

Kép: ORFK-Alföldi Tej Csekk helyett tej
2022-12-09 12:33
Ezeket a dolgokat érdemes mérleg...
„FénySzili” tovább j...
Karácsonyi meglepetés a Városlig...
Falfestmény az egészségügyi dolg...