Hírek
22763 hír az adatbázisban
Újra a világ legetikusabb vállalatai között a Schneider Electric
Marketinginfo.hu - 2017-04-03 13:03
CSR

Az Ethisphere Institute idén is elismeréssel jutalmazta a Schneider Electric etikai és felelősségvállalási elhivatottságát.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy tevékenységét ismét díjjal ismerte el az üzleti etika normarendszerének kialakításában és fejlesztésében élen járó kutatóintézet, az Ethisphere Institute. A világ legetikusabb vállalatainak járó kitüntetést sorozatban hetedik éve nyerte el a Schneider Electric. A World's Most Ethical Company (a világ legetikusabb vállalatai) listával az Ethisphere Institute idén immár tizenegyedik éve részesíti elismerésben azokat a szervezeteket, amelyek az etikus magatartásban látják nyereségük hajtóerejét és versenyelőnyük kulcsát, ezzel példamutató vezetői magatartást tanúsítva ágazatukban. Idén összesen 124 cég szerepelt a világ legetikusabb vállalatai között, 19 ország 52 különböző iparágából. A gépgyártás kategóriában mindössze két vállalatot tüntettek ki, ezek egyike a Schneider Electric.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Etisphere Institute sorozatban hetedszer is elismerésben részesített minket. Ez is bizonyítja, hogy vállalatunk kiemelt figyelmet szentel az etikai kihívásoknak, emellett hatékonyan és eredményesen, a vállalati értékekkel összhangban kezeli azokat. Ezáltal ügyfeleink is meggyőződhetnek arról, hogy a lehető legszigorúbb etikai normákat követjük, valamint törődünk a bolygónkkal és a társadalommal" - mondta Emmanuel Babeau, a Schneider Electric pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese és a vállalat etikai és felelősségvállalási bizottságának elnöke.

"A legetikusabb vállalatokként kitüntetett cégek világszerte együttműködnek a helyi közösségekkel, a diverzitást és a befogadást ösztönző stratégiákat alkalmaznak, és a hosszú távú tervezést fenntartható üzleti előnynek tekintik. Minden munkatársának gratulálunk ahhoz, hogy a cég a világ legetikusabb vállalatai közé tartozik" - mondta Timothy Erblich, az Etisphere vezérigazgatója.

Globális elköteleződés a felelősségvállalás és az etikus magatartás iránt

A vállalat számára az etikus és felelős vállalati irányítás kulcsszerepet játszik a növekedésben és a versenyképesség fenntartásában. Ezek kezelése a Felelősségvállalási irányelvekben meghatározott módon történik, amely egységes iránymutatást biztosít a cégcsoport munkatársai számára a felelősségteljes magatartásra vonatkozóan. A dokumentum a vállalat irányítási elvei, a Globális szabályzat (Global Compact) 10 irányelve, Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata, valamint a nemzetközi munkaügyi normák figyelembe vételével készült.

Az esetlegesen felmerülő etikai problémák kezelésében a "Felelősségi és etikai eljárások" program is segítséget nyújt a Schneider Electric alkalmazottainak. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak a programról, amelyet időről időre felülvizsgálnak, és 2015 eleje óta az etikus teljesítmény mutatójaként szolgál a vállalat fenntarthatósági mutatószámrendszerében. A Planet & Society Barometerben 2016 végén ez a mutató jóval meghaladta a célkitűzést: a vállalat egységeinek 93 százaléka felelt meg a felmérésen. A cél, hogy 2017 végére ez a mutató elérje a 100%-ot.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ezek a világ legetikusabb vállalatai 2022-ben
  A magyar munkavállalók vágynak leginkább az elismerésre
  A Schneider Electric saját programjának keretében képzi a jövő szakembereit
  Magyar siker a nemzetközi logisztikában
  Újabb elismerést kapott a Schneider Electric
  Az MVM OVIT Zrt. a Schneider Electricet választotta az Év Beszállítójának
  Vezető szerepben a Schneider Electric
  Elitben a Schneider Electric
  Túlteljesített fenntarthatósági terveit a Schneider Electric
  Csökkentette ökológiai lábnyomát a Schneider Electric
  Elitben a Schneider Electric
  Megéri etikus vállalatnak lenni
  A Schneider Electric az energiaszegénység visszaszorításáért
  A legfenntarthatóbbak közt a Schneider Electric

További hírek ebben a kategóriában

Minden újonnan nyíló ALDI parkol...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Csökkentette a szalámik csomagol...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...