Hírek
23446 hír az adatbázisban
Vodafone IoT bringák Szingapúrban
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2017-03-30 15:16
Mobilmarketing

A Balaton és a Velencei-tó partján egy éve lehet a Vodafone IoT megoldásaira épülő elektromos kerékpárokat bérelni, most már a Vodafone IoT megoldásait használó bringákra van lehetőség Szingapúrban is.

A világ vezető IoT szolgáltatójának számító Vodafone közleménye szerint a Vodafone IoT eszközeinek igénybevételével indult el Szingapúrban a világ legnépszerűbbnek mondott közösségi kerékpáros rendszere, a Mobike.

A kerékpárok közösségi használatára építő Mobike vállalat 2016-ban alakult meg Kínában, a szolgáltatást Sanghajban indította el, jelenleg 33 városban van jelen és a felhasználók több mint 200 millió utat tettek meg a Mobike kerékpárokkal. Az ázsiai, európai és amerikai terjeszkedést tervező Mobike első Kínán kívüli állomása Szingapúr.

A szingapúri rendszer érdekessége, hogy a városállam számos erre kijelölt helyén le lehet parkolni, anélkül, hogy meg kellene keresni a tároló- és a töltőállomások valamelyikét. Mindez annak köszönhető, hogy a kerékpárok felvételéhez, biztonságos működtetéséhez és nyomon követéséhez szükséges rendszert napelemek töltik fel. A kerékpárokat mobil alkalmazáson keresztül lehet bérelni, a használatbavételhez pedig egy QR kód beolvasására van szükség.

A Balatonnál és a Velencei-tónál működő bérbringa rendszerben a magyar fejlesztésű és gyártású Gepida elektromos kerékpárokat lehet hajtani. Az e-bike-ok mindenkori pozícióját, használati és bérbeadási adatait a Vodafone IoT megoldásainak és a Velotrack fejlesztéseinek köszönhetően lehet folyamatosan nyomon követni.

A Velotrack egy biztonságtechnikai szolgáltatás kerékpárosok részére. A kerékpárba épített eszköz GPS vevővel, mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat, és a Vodafone M2M (machine-to-machine) kártyájával elküldi azokat egy szerverközpontba. A felhasználók kerékpárjaikat iOS és Android rendszerű okostelefonon, illetve webes felhasználói felületen tudják lezárni. Ha a kerékpár megmozdul, azonnal értesítést kap a tulajdonos, és az alkalmazás segítségével lekérdezheti a statisztikákat a megtett útjairól, sőt - amennyiben van rá jogosultsága -, akár családtagjai, ismerősei útvonalait és éppen aktuális tartózkodási helyüket is láthatja.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ez várható idén az IoT-eszközök terén
  Továbbra is a magyar vízilabda mögött áll Vodafone
  Vodafone IoT technológia segít Afrikában
  KKV-kat segít a Vodafone
  Karrier tanácsadó programot indít a Vodafone
  A Vodafone és a Huawei a mérnökképzést támogatja
  Vodafone, Nokia és az Audi a Holdon
  Digitális próbafülkék a Vodafone-Mangótól
  Ipari IoT trendek
  Több kerékpárt vásárolunk
  Az elektromos autók terjedése
  Egyre több használt CNG-autó van az országban
  Designer pályázatot hirdet a Vodafone
  Ár-érték arányban a Vodafone az első a Best Buy Award felmérésen
  10 éves a Vodafone M-Pesa
  Díjazták a legjobb munkahelyeket
  Adományforintokat ért a bringázás
  Jótékonysági tekerésre biztat a Vodafone
  Viharkárosultaknak segített a Vodafone Humanitárius Alap
  A magyar vállalatok is nyitnak az IoT irányába
  Milliókon segít a Vodafone programja
  Tovább bővül a Vodafone Digitális Iskola Program

További hírek ebben a kategóriában

Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...
A Fitpuli nyerte a 2019-es Start...