Hírek
20231 hír az adatbázisban
A magyar munkavállalók 82%-a szereti a munkáját
Marketinginfo.hu - 2017-03-29 09:04
Kutatás

A magyar munkavállalók az évi átlag 9 munkahét túlóra ellenére boldogok.

Az Epson új felmérése szerint, a magyar munkavállalók 82%-a szereti a munkáját és a munkahelyét, 74%-uk egyetért azzal a kijelentéssel, miszerint a munka és a magánélet közötti egyensúly megfelelő. Mindez annak ellenére van így, hogy többségüknek (68%) hetente átlagosan 7 túlórája van, amelynek 41%-a kifizetetlen.

A munkavállalók jelentős része, 46% beismeri, hogy "a munkaórák mennyisége nem elegendő a szükséges feladatok elvégzéséhez", és 43 százalékuk mutat rá, hogy a munkával járó egyéb kötelezettségeknek való megfelelés, például részvétel a megbeszéléseken, jelentések készítése, az adminisztráció, a tényleges munkavégzés útjában áll. Emellett a kutatások arra is rávilágítanak, hogy az alkalmazottak a legjobb teljesítményre a túlórák ideje alatt képesek, ekkor olvassák el az olvasatlan e-mailjeiket (42%), nézik át befejezett vagy majdani feladataikat (43%), és mélyednek bele a szakcikkekbe készségeik fejlesztése érdekében (31%).

A kutatás azt is felveti, hogy a túlóráknak köszönhetően munkaidőben sokkal inkább a szociális élet dominál a munkahelyeken, a megkérdezettek 29%-a beismeri, hogy szeret munkaidőben beszélgetni és társasági életet élni, a munkáját pedig túlórában fejezi be. Ezt támasztja alá, hogy a munkavállalók 80%-a fontosnak tartja a szociális életet a munkahelyen.

Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője szerint: "A munkavállalói elégedettség és a dolgozók ösztönzése fontos gazdasági összetevők, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni a versenyszellemű üzleti környezetben. A szervezetek támogathatják a pozitív munkakultúra kialakítását és még inkább hozzájárulhatnak dolgozóik boldogságérzetéhez. Ez a kutatás bepillantást kínál a mai munkavállalók időbeosztásába, rávilágít a rájuk nehezedő nyomásra és a munkahelyi prioritásokra."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ötből négy munkavállaló gondolkodott már a pályaváltáson
  Mi kell a munkavállalónak?
  A munkavállalók 60 százaléka érzi jól magát a munkahelyén
  Dolgozói jólét = produktivitás
  Átalakítja a toborzást a közösségi média
  Vezetői székből és fizetésből is kevesebb jut a nőknek
  Lendületben a munkaerő-kölcsönzés
  A munkavállalók 53 százaléka a nyaralás alatt is dolgozott
  Sokan tartanak a távmunkától

További hírek ebben a kategóriában

Több mint hárommillióan vásárolt...
Jelentősen nőtt az internetezők ...
Forradalom előtt áll a gyógyszer...
Nem hatékony az ellátási lánc a ...