Hírek
22536 hír az adatbázisban
Többet költöttünk dekorkozmetikumra tavaly
Marketinginfo.hu - 2017-03-21 14:57
Kutatás

Az arc-és testápoló termékek, valamint a dekorkozmetikumok piacán töretlen felívelés egy optimista időszak szintén optimista leképeződése.

A magyarországi fogyasztói bizalom stabilizálódása és a kiskereskedelmi piac európai átlag fölötti, dinamikus bővülése 5 százalékos vegyiáruforgalom-növekedést eredményezett értékben, derül ki a Nielsen adataiból. A dekorkozmetikumok és testápoló termékek különösen népszerűek, ezeket az egyszázalékos mennyiségi csökkenés egyáltalán nem érintette: a teljes, 388 milliárdos vegyiáru-forgalom közel egyötödét (21%) teszik ki 2016. február és 2017. január között.

A kiskereskedelem piaci dinamikában és a vásárlási szokásokban bekövetkező változások új trendeket vázolnak fel, és az internetes vásárlások is erőteljesen formálják a költéseket. A Nielsen globális felmérése szerint a magyarok 27 százaléka vásárolt már szépség- és testápolási terméket a világhálón, ezzel közelítünk az európai átlaghoz (33%). Az szépségápolási termékek online vásárlása iránt olyannyira fogékonyak a magyarok, hogy tízből négyen ugyanolyan gyakran költenek hagyományos és virtuális boltban egyaránt.

Szépségápolási termék vásárlásakor a fogyasztói döntés meghozatala előtt a magyarok harmada (31%) szereti saját szemével az üzletben megtekinteni a kívánt terméket, és ugyanekkora a kuponos-kedvezményes honlapok vonzereje is. Az ismerősök, barátok ajánlása is erősen befolyásolja, mi kerül végül a kosárba, tízből hárman kifejezetten erre alapozzák döntéseiket. A magazinok, újságok vizuális és tartalmi ingerei sem elhanyagolható mértékben, 28%-kal hatnak a kozmetikumok, bőrápoló termékek fogyasztóira.

"A szépségápolási kategóriákban továbbra is elsöprő a modern kereskedelmi csatornák túlsúlya. Míg más vegyi áru kategóriák esetében a hagyományos élelmiszerüzletek is jelentősen kiveszik részüket az országos forgalomból, addig a dekorkozmetikum vagy az arcápolás növekedését elsősorban a drogériák, hipermarketek határozzák meg" -mondta Rhorer Dávid, a Nielsen vegyi áruért felelős ügyfélkapcsolati vezetője.

Tarol a dekorkozmetikum: 2016. február és 2017. január között tízmilliárd forgalom fölött teljesített - ez az előző évi azonos időszakkal szemben értékben 16, míg mennyiségben 14 százalékos a növekedés. Nagy kedvencek közé tartozik továbbra is az alapozó, a szempillaspirál és a körömlakk. Népszerűek a szemceruzák és a rúzsok is. Lendülettel jönnek fel a szemöldökceruzák és a pirosítók.

A kelendő dekormozmetikumok eltávolítására használatos arclemosó szegmens sem szégyenkezhet: 18%-kal ugrott meg mennyiségi eladásuk, értékben pedig 11%-kal. Hozza a papírformát az arc- és arcápolási termékek piaca is: mennyiségben 13 százalékkal több fogyott belőlük, míg értékben 5 százalékos növekedést regisztrált a Nielsen kiskereskedelmi indexe, amellyel így hétmilliárdot hasít ki a teljes piacból. Kisebb ugyan, de figyelemreméltóan növekvő szegmens az arcmaszkoké: mind értékben, mind mennyiségben 37%-kal nőtt irántuk a kereslet.

A tusfürdők is töretlenül népszerűek: 7 százalékos értékbeli, 6 százalékos mennyiségi növekedés mellett közel 18 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak 2016. február és 2017. január között. A kimondottan férfiaknak vagy nőknek szánt termékek is megtalálták a helyüket a piacon: az összforgalom 81 százaléka ezekből a termékekből fogy.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Egyedi megjelenést biztosító díszcsomagoló fóliák (x)
  Nő a dekorkozmetikumok értékbeli forgalma
  1200 milliárdot költöttek a magyarok decemberben az üzletekben
  Tudatosan vásárolunk kozmetikumokat
  Öt százalékkal nőtt a háztartási vegyi áruk forgalma
  Kevés kozmetikum fogy online
   Nőttek az otthoni vegyiáru eladások
  Jöhetnek a vegán kozmetikumok
  Így vásárolnak kozmetikumokat a magyar nők
  Hat százalékkal nőtt a saját márkás termékek forgalma
  Szépségápolás: fontos szempont az állatvédelem

További hírek ebben a kategóriában

Az idei digitális fotós trendek ...
Az informatikai szakemberek élet...
A fiatalok csupán 31 százaléka t...
Az elektromos mobilitásra való á...