Hírek
22767 hír az adatbázisban
A világkörüli útjának összefoglaló installációja
Marketinginfo.hu - 2017-03-10 11:10
Outdoor/indoor

A BMW és az Art Basel művészeti kiállítás Hongkongban jelenti be a BMW Art Journey legújabb felfedezettjeit.

A 2017. március 23-25. között nyitva álló expón a BMW Lounge komfortszobában Abigail Reynolds, a BMW Art Journey harmadik nyertese is kiállítja öthónapos világkörüli útjának összefoglaló installációját.

A BMW és az Art Basel művészeti kiállítás 2015-ben indította útjára világméretű közös kezdeményezését, a BMW Art Journey-t (BMW művészeti utazás), amely a feltörekvő fiatal művészek megtalálására és partonálására hivatott. A díjat elsőként a fiatal hongkongi alkotó, Samson Young, majd egy évvel később a német művészduó, Henning Fehr és Philipp Rühr, mígnem legutóbb Abigail Reynolds nyerte el. Öt hónapon át tartó művészeti utazása a brit irodalmárt három kontinensre és hat országba kalauzolta el, Kína, Üzbegisztán, Törökország, Egyiptom, Olaszország és Irán érintésével.

A BMW Art Journey harmadik nyertesét mindig is szoros kötelék fűzte a könyvekhez és a könyvtárakhoz: miután az Oxfordi Egyetemen angol szépirodalmat tanult, művészeti alkotásaihoz szinte magától értetődő módon a könyvekből és szépirodalmi alakok jellemrajzából merített ihletet. Legújabb projektje "Az idő romjain, avagy a Selyemút elveszett könyvtárainak nyomában" címet viseli ("The Ruins of Time: Lost Libraries of the Silk Road"), amelyhez Abigail elbeszélések, történetek és legendák alapján tizenhat olyan, a Selyemút mentén álló egykori könyvtár emlékét tárta fel, amelyeket az elmúlt évszázadok során politikai konfliktusok, természeti katasztrófák vagy háborúk döntöttek romba.

"A könyvtár a tudás központja, ahol a gondolkodás és a tudomány megfogan. Olyan helyekre utaztam, ahol mindez nemrégiben vagy több évszázaddal ezelőtt a múlt homályába veszett. Az öt hónapon át tartó kaland egyszerre volt kimerítő, káprázatos és felejthetetlen, miközben három földrész olyan kultúráit jártam körbe, amelyekről korábban semmit sem tudtam. A BMW Art Journey kitágította a világról alkotott képemet és elvarázsolta az elmémet, pont ahogyan azt a könyvtárak is szokták" - mesélte a BMW Art Journey harmadik nyertese.

Kutatómunkája összefoglaló installációját Abigail Reynolds első ízben az Art Basel művészeti kiállítás idei hongkongi állomásán, a BMW Lounge komfortszobában állítja ki március 23-25. között, miközben a BMW és az Art Basel a művészeti kiállítás előestéjén, 2017. március 22-én a negyedik BMW Art Journey döntőseinek listáját is bejelenti. A szakmai zsűriben rendre a kulturális élet olyan nagyjai foglalnak helyet, mint Richard Armstrong, a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeum igazgatója, Claire Hsu, a hongkongi Asia Art Archive művészeti archívum igazgatója, Matthias Mühling, a müncheni Lenbachhaus Városi Galéria igazgatója, Bose Krishnamachari, az indiai Kochi-Muziris Biennálé elnöke és Pauline J. Yao, a hongkongi Visual Art M+ kurátora.

A BMW már az első felvonás óta kiemelt autóipari partnerként támogatja az Art Basel művészeti kiállítás hongkongi állomását, exkluzív VIP autóflottával gondoskodva az egyedülálló tárlat előadóinak és meghívott vendégeinek kényelméről. Idén a bajor prémiumgyártó a BMW Lounge komfortszobában a legendás BMW Art Cars kollekció kilencedik guruló műalkotását, a Matazo Kayama kézjegyét viselő BMW 535i modellt is kiállítja, miközben az Art Basel művészeti kiállítás bázeli és miami állomásain is elsőszámú autóipari támogatóként van jelen.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Installáció a Művészetek Völgyen
  A BMW hivatalos gyártó a Forma-E-ben
  Victor Vasarely nemzetközi pályázat
  Panoráma installáció az Akváriumban
  Nőtt az áprilisi értékesítése a BMW Group-nál
  Motorsport klasszikus trikolor-csíkjai
  Díjazta legjobb márkakereskedőit a BMW
  Christo vízen lebegő sétaútja vonzotta a legtöbb látogatót 2016-ban
  Fényárban a Milano Design Week
  Elindult a vizes világbajnokság visszaszámlálása
  Kiválasztották a BMW Art Journey döntőseit

További hírek ebben a kategóriában

Az Egyesült Királyság stabil mob...
Megszépült Kelenföldön a vasútál...
A Coca-Cola különleges plakátjai...
Alkotások használt gumiabroncsok...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...