Hírek
20073 hír az adatbázisban
Volkswagen Truck & Bus GmbH és a Navistar stratégiai együttműködése
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-03-09 09:02
Márkák

Jóváhagyták a hatóságok Volkswagen Truck & Bus GmbH és a Navistar stratégiai szövetségét.

Megkapta az illetékes hatóságok jóváhagyását a Volkswagen Truck & Bus GmbH és az egyesült államokbeli, haszonjárműveket gyártó Navistar International Corporation között kötött stratégiai szövetség - tájékoztatta a Volkswagen konszern márkáit Magyarországon képviselő Porsche Hungaria az MTI-t közleményben.

A Volkswagen Truck & Bus - amely magába foglalja a MAN-t, a Scaniát, a Volswagen Caminhoes e Onibust, illetve a RIO márkákat - 16,6 százalékos részesedést szerzett a Navistarban. A részvényekért egyenként 15,76 dolláros árat, összesen 256 millió dollár fizetett.

Az együttműködés elsősorban a technikai alkotóelemek és a beszerzések területén jelentkezik. A partnerek már létrehozták a Global Truck & Bus Procurement LLC beszerzési közös vállalkozást, amely azonnal megkezdi működését. A beszerzési láncolatban kialakított együttműködés jelentőségét az adja, hogy a szövetség mindkét tagja profitálhat a költségek csökkentésből és a nagyobb méretek jelentette gazdasági előnyökből - jelezték a közleményben.

Andreas Renscler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója szerint a partnerség mindkét felet erősebb pozícióba segíti a jövőben. A stratégiai szövetség által a Volkswagen Truck & Bus hozzáfér a rendkívül fontos észak-amerikai piachoz. A Navistarnak ugyanakkor lehetősége lesz, hogy a jövőben profitáljon a Volkswagen Truck & Bus fejlett hajtáslánc technológiáiból.

A Volkswagen Truck & Bus számára a partnerség jelentősebb darabszám-emelést is hozhat a gyártásban, mivel az együttműködési lehetőségeket az önvezető járművek, az alternatív üzemanyag technológiák és az összekapcsolhatóság területein is megvizsgálják.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jelentős fejlesztések előtt állnak a Volkswagen márkakereskedések
  Továbbra is a Volkswagen a világ legnagyobb autógyártója
  A Volkswagen fejlesztési programot indít
  Volkswagen márkatalálkozó a Hungaroringen
  A Volkswagen erősít az elektromos járművek piacán

További hírek ebben a kategóriában

Kötelezettségvállalással zárult ...
Bővíti európai gyárát Rácalmáson...
A Hunguest Hotels üzemelteti maj...
Jelentett a Scania