Hírek
21257 hír az adatbázisban
Kőröstej-sajt sikere az élelmiszeripari kiállításán
Marketinginfo.hu - 2017-03-08 09:48
Márkák

5 nap alatt mintegy 250 kilogramm sajtot fogyasztottak el a látogatók Dubajban a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari rendezvényén, a Gulfood kiállításon a Kőröstej csoport standjánál.

Magyarországot önálló standdal egyedüliként a Kőröstej csoport képviselte Dubajban a Gulfood Show-n, amely a világ vezető, évenként megrendezett gasztronómiai szakkiállítása, 120 ország résztvevőivel. A Kőröstej, amely Magyarország legnagyobb sajtgyártója és egyik legjelentősebb élelmiszer-exportőre, világújdonságot mutatott be a dubaji World Trade Centerben február 26. és március 2. között.

"Az új Hajdú gyros sajthoz hasonló termékkel eddig egyetlen sajtgyártó sem jelentkezett a piacon. Ez az innovatív termék a gyros húsok helyettesítője, ami ráadásul a grillen is ugyanúgy viselkedik, mint a húsok. Semmilyen különleges előkészítést vagy kezelést nem igényel. Alapanyaga az ausztriai sajtolimpián aranyérmet nyert, ma már idehaza is népszerű Hajdú grill sajt. A fejlesztés során ennek receptjét és gyártási technológiáját úgy alakítottuk ki, hogy akár 7 kilogrammos tömbökben is lehessen sütni, függőleges nyárson. Ez a Halloumi típusú sajt hő hatására nem olvad, viszont szépen pirul, íze kellemesen sós" - jellemezte a sajtot Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonosa.

A kiállításon a Távol-Kelettől Afrikáig, Amerikától az arab országokig hatalmas érdeklődés mutatkozott a Hajdú sajtok iránt. Sokan felfigyeltek az ugyancsak prémium minőséget képviselő, újdonságnak számító Hajdú üveges krémsajtokra is. 5 nap alatt mintegy ezren kóstolták meg a Kőröstej sajtmintáit. A 80-féle áruból összesen 250 kilogramm fogyott el.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kárpátaljai gyermekotthont segített egymillió forinttal a Kőröstej
  A Kőröstej csoportot ismét elismertek
  Kőröstej a Gulfood kiállításán
  Akár 4 százalékkal is nőhet tartósan az élelmiszeripar
  Kőröstej az arab piacon
  Kőröstej Dubajban
  Kőröstej siker Párizsban
  Ázsiában is terjeszkedik a Kőröstej a HAJDÚ sajtokkal
  Érmeket hoztak haza a Kőröstej sajtjai
  Országimázs-építésbe fogott a Kőröstej

További hírek ebben a kategóriában

Az Inoutic mostantól Deceuninck
Több tonna hamis Legót foglaltak...
Beruházás a Bosch miskolci gyárá...
A svájci Nestlé bezárja egyetlen...