Hírek
20073 hír az adatbázisban
A PSA megveszi az Opelt
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-02-28 12:54
Kereskedelem

Március elejére elkészül a megállapodás arról, hogy az Opel autógyártó vállalkozás az amerikai General Motors-tól (GM) átkerül a francia PSA Peugeot Citroën tulajdonába.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap információi szerint valamennyi fél érdekelt a sikerben, és mindenki arra számít, hogy sikerül megállapodni. A szerződést a tervek szerint március első hetében, még a genfi nemzetközi autószalon kezdete előtt véglegesítik és bemutatják a nyilvánosságnak.

A francia vevőt elsősorban a Mokka terepjáró és az új elektromos meghajtású modell, az Ampera-e érdekli az Opel modellkínálatából. A GM ausztráliai márkáját, a Holdent várhatóan nem veszik át, és még nyitott kérdés, hogy miként rendezik az Opel Insignia modellel lényegében megegyező Buick Regal ügyét. A modellt Rüsselsheimban, az Opel németországi központjában működő üzemben gyártják.

A FAZ szerint az egyeztetések az utolsó percig tartanak majd, és végül egy jelképes összeget neveznek meg vételárként, amely azonban egy összetett megállapodás csomagot takar.

A GM hosszabb ideje tárgyal a PSA-val európai érdekeltségének eladásáról, de csak egy hete szivárogtak ki az első hírek a tervezett ügyletről. Az eddigi bejelentések szerint a PSA az Opel új tulajdonosaként érvényesnek tekintené a GM által a németországi munkahelyek megőrzésére, az üzemek fenntartására és a beruházások, fejlesztések folytatására vállalt garanciát.

Az 1862-ben alapított Opelnek hét európai országban vannak gyárai, kutatás-fejlesztési, illetve tesztközpontjai. A nyugat-magyarországi Szentgotthárdon működő, motorokat gyártó üzemében mintegy 1200 embert foglalkoztat. A több mint 35 ezer munkatárssal dolgozó autógyártó társaság 1931 óta a GM 100 százalékos tulajdonában van, és 1999 óta veszteséges. Az amerikai tulajdonos az utóbbi másfél évtizedben több mint 15 milliárd euró veszteséget szenvedett el az Opel és a brit testvérmárka, a Vauxhall révén.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az Opel pozíciója erősödése
  Elektromosautó-gyárrá alakul az Opel a tervek szerint
  Létszámcsökkentés az Opel -nél
  Olasz szakember került az Opel Southeast Europe élére
  Opel-felvásárlás
  Fejlesztő beruházással növelné kínai eladásait a PSA
  Az Opel új tulajdonosa fejlesztene a magyarországi gyártást?
  Az Opel sikermárkává vált 25 év alatt
  Nincs garancia az Opel munkahelyek megőrzésére
  Az Opel átmenetileg kiszorulhat több piacról
  Emelkedett a PSA-csoport nyeresége
  Rekordévet zárt az Opel magyarországi gyára
  Új autó TOP 3 2016-ban: Ford, Suzuki, Opel
  Az Opel 650 ezer motort gyárt az idén Szentgotthárdon
  Használtautó top 3: Opel, Suzuki, Volkswagen
  Dízelügy: az Opel a következő?
  Új szemmel az Opelre
  Négy éve a legjobb évét zárta az Opel tavaly
  Menekül Oroszországból a General Motors

További hírek ebben a kategóriában

Nőtt a SPAR árbevétele 2017-ben
A dm varázslatos világba invitál...
Javult a Tesco éves eredménye
Új áruházat nyitott Zalaegerszeg...