Hírek
20073 hír az adatbázisban
Iskolamarketing program a Lactacyd és a Libresse támogatásával
Marketinginfo.hu - 2017-02-15 12:41
CSR

A Lactacyd és a Libresse megtalálta az eszközt arra, hogy felkészítse a diákokat az őket érintő nemi kihívásokra.

Az Iskolamarketing a tabutémák feszegetésével is magára vonta a figyelmet 2016-ban, amikor a Lactacyd és a Libresse támogatásával elindította szexuális felvilágosító programját, a Tudd, hogy értsd!-et a középiskolások körében.

A médiavállalat nem titkolt szándéka volt egy olyan, a pedagógusok számára is kézzelfogható segítséget adni már a probléma felmerülésének első szakaszában, amellyel nem "ciki" a fiatal korosztály körében a - sajnos a mai napig tabutémának számító - szexről beszélni, és kényszer nélkül felhívni a középiskolások figyelmét a téma fontosságára.

Ehhez az Iskolamarketing erre a korosztályra specializálódott szakértő csapata, a squ.Ad és két pszichológus, Bede Zsuzsa és Zách Anita segítségét kérte, akik az 500 fiatal részvételével készített, a szexuális tájékozottságot mérő online kutatás eredményeit feldolgozva szakmailag segítették a program tartalmi összeállítását. A kutatás eredményeit összegezve még nyilvánvalóbbá vált, hogy nagy szükség van az edukációs programra. Nehéz feladat hárult így a pedagógusokra is, hiszen az amúgy is kényes témáról - bármennyire is fontos - nem könnyű a négy fal között felhőtlenül, mégis hitelesen beszélni.

"Nem elég abból a tényből kiindulni, hogy a diákok pubertás korban válnak szexuálisan éretté, először találkoznak a nemi változások okozta kihívásokkal - hiszen ettől még nem tudnak többet arról, hogyan is küzdjenek meg az új jelenséggel, ráadásul sok esetben nem mernek segítséget kérni." - hangsúlyozta Bede Zsuzsa, a Tudd, hogy értsd! kampány szakpszichológusa.

A társadalmilag létfontosságú ügy mögé állt a Lactacyd és a Libresse, akik többek között termékmintákkal (intim mosakodó gél, tisztasági betét) és tájékoztató kiadványokkal is segítették kampányt, hogy országos szinten a lehető legtöbb középiskolába eljuthasson. "Fontos számunkra a higiénés kultúra fejlesztése, főként, ha azt látjuk, hogy egy ilyen, a fiatal korosztályt érintő kérdésben már a legelső ponton segíthetünk, ezért szívesen támogattuk a program megvalósulását" - mondta Kardos Ildikó, az SCA Hygiene Products marketing managere.

A kampány sikerét elsősorban a korosztályban népszerű vloggerek valamint egy speciális, szakemberek segítségével összeállított óraterv - amelyet egyébként egy erre a célra kiképzett orvostanhallgató-pszichológus páros több középiskolában is népszerűsített -, és a hozzá tartozó, az anonim középiskolások és a szexuálpszichológus közti interaktivitást biztosító weboldal, illetve az azon található ingyenesen letölthető anyagok eredményezték, így két hónap alatt országszerte 647 iskolába jutott el az edukációs program 3.091 kiosztott óravázlat és 50.469 Libresse és Lactacyd termékminta és 84.907 speciális kiadvány, valamint az óraadó páros óratartásainak segítségével.

"Nem volt kérdés számunkra, amikor a szexuális felvilágosító program ötlete megfogalmazódott, hogy nem állunk meg az első lépésnél, hosszú távon szeretnénk még szélesebb körben eljuttatni az edukációs üzeneteket, ezért már most dolgozunk a programot segítő további ötleteken" - mondta Bendl Mátyás, az Iskolamarketing ügyvezető igazgatója.

Az Iskolamarketing ezúton kíván lehetőséget adni mindazon középiskolák számára, akik érdeklődnek a program iránt, hogy igényüket jelezzék, hogy a hamarosan folytatódó edukációs programot még szélesebb körben kibővíthessék, ezzel is felkeltve a diákok figyelmét és segítve a pedagógusok munkáját. A pedagógusok a hello@iskolamarketing.hu e-mail címen jelezhetik a programban való részvételi szándékukat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A BGYH és az Iskolamarketing közös kampánya
  Berobbant az egyetemekre a Sió kampánya

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat