Hírek
21257 hír az adatbázisban
Orvosiműszer-adomány az UniCredit Banktól
Marketinginfo.hu - 2017-02-10 12:51
CSR

Évente közel 10 000 gyermek gyógyulását segítik az új műszerek.

1992 óta február 11. a Betegek Világnapja, amely emlékeztet az összefogásra a betegekért és az őket ellátók megbecsülésére. Ennek érdekében 10 különböző, a gyermek-betegellátásban nagy segítséget jelentő műszer vásárlását finanszírozta több Magyarországon működő kórház gyermekosztálya számára az UniCredit Bank. A műszerek éves szinten közel 10.000 gyermek alapos vizsgálatát és hatékony kezelését biztosítják a gyermek-betegellátás különféle területein, országszerte 6 kórház 7 osztályán valamint egy észak-alföldi gyermekrohamkocsiban.

"Mindannyiunknak volt már beteg gyermek a családjában. A Betegek Világnapja alkalom arra, hogy együttérzéssel forduljunk feléjük és megpróbáljunk könnyíteni a vizsgálatokból vagy a kezelésekből fakadó terheiken. Ezt szolgálják, egyúttal az orvosok és ápolók áldozatos munkáját is segítik az új műszerek" - mondta Marco Iannaccone, az UniCredit Bank általános vezérigazgató-helyettese.

A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, mely az ország egyik legnagyobb szülésszámú intézménye, egy újszülött melegítő- és újraélesztő asztallal, más néven nyitott inkubátorral bővítheti eszközparkját az UniCredit Bank adományának köszönhetően. Az eszköz optimális hőmérsékletet biztosít a 800 és 3000 gramm közötti koraszülöttek és újszülöttek számára. A nyitott rendszerű babamelegítő könnyebb hozzáférhetőséget biztosít a babákhoz, így hamarabb megkezdődhet az anyatejjel történő táplálás és az édesanya és a csecsemő közötti kapcsolat elmélyítése.

A bank támogatása révén a Heim Pál Gyermekkórház Urológiai-Sebészeti osztálya egy új mobil ultrahang készülék mellé egy speciális célzófejet is vásárolhat. Ezzel a kíméletes kőeltávolítás mellett elkerülhető, hogy a vesekőzúzás során nem kívánatos roncsolódás történjen.

A Bethesda Gyermekkórház országos feladatokat ellátó Égéssebészeti, valamint Belgyógyászati osztálya összesen négy készülékkel gazdagodhat. Jelentősen segíti az orvosok és az ápoló személyzet nem egyszer életmentő munkáját például az a monitor, amely a beteg gyermekek oxigénszintjének monitorozására szolgál, és bármely mért érték drasztikus eltérése esetén azonnal riasztja a személyzetet. A támogatásból beszerzésre kerül még egy ultrahangos kézi doppler eszköz, amely információt ad az égéssérült gyermek égett testszövetének vérellátásáról, valamint egy ultrahangos inhalátor is, ami elsősorban a légúti és asztmatikus problémákkal küzdő kis betegek ellátását, gyógyítását segíti.

A Szent Margit Kórház egy LED-es fototerápiás ággyal bővíthette eszközparkját, amely a koraszülötteket érintő sárgaság gyógyítására kínál megoldást, anélkül, hogy a csecsemőt elszakítanák az édesanyjától. A Péterfy Sándor Utcai Kórház Neonatológiai és Csecsemő osztálya egy újszülött újraélesztő készülékkel lett gazdagabb, amely a légzésproblémával küszködő koraszülöttek és újszülöttek életben tartásához szükséges. A műszerrel kiküszöbölhetők az olyan káros hatások, mint például a légmell és a különféle tüdőszövődmények, így sokkal hatékonyabbá válik a kis páciensek gyógyítása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály Kardiológiai részlege évente körülbelül 3000 szívbeteg gyermeket lát el, akiknek az ellátását mostantól egy új, a vér oxigénellátását, a keringési rendszert és a vérnyomást ellenőrző monitor is segíti.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak több gyermekmentő-orvosi kocsija teljesít szolgálatot az országban. A bank támogatásának köszönhetően az észak-alföldi régióban szolgálatot teljesítő rohamkocsi felszerelése bővülhet egy hordozható vérgáz-analizátor készülékkel. Az eszköz segítségével mindösszesen néhány csepp vér felhasználásával pontos információk nyerhetők a kis beteg metabolikus állapotáról: oxigénellátottságáról és a légzés hatékonyságáról, így még magasabb színvonalon kezdhető meg a súlyos állapotú gyermekek első ellátása.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az UniCredit aláírta a nemek sokszínűségét támogató Women in Finance Chart
  Innovatív megoldásokat díjazott az UniCredit
  Lezárult a Korszakalkotók mecénás program
  Európai Top Employer 2018 elismerést kapott az UniCredit
  A Filarmonica della Scala nemzetközi turné az UniCredit támogatásával
  Globális elismerést kapott az UniCredit
  60 ezer euró társadalmi vállalkozásoknak
  Az UniCredit öt kiválósági díjat kapott a Euromoneytól
  Összefogott az UniCredit és a Waberer’s
  Adománnyal ünnepelt az UniCredit
  Koraszülötteket támogatott az UniCredit
  Égési sérült gyermekek ellátását támogatja az UniCredit
  Társadalmi innovációt támogat az UniCredit
  Gyermekkórháznak segít az UniCredit

További hírek ebben a kategóriában

Kép: NaturAqua-KORE A NaturAqua ismét támogat
2019-01-18 16:58
A LeasePlan támogatja a világbaj...
Több száz civil szervezetet támo...
Milyen hatással van a farmer a b...
A Tesco 43 millió adag élelmisze...