Hírek
22024 hír az adatbázisban
Műanyagmentes megoldások a Food Truck Rally-n
Marketinginfo.hu - 2017-02-07 18:32
Outdoor/indoor

A rally első délutánján, február 24-én a Megújuló Akciócsoport a Zöld Övezet Társulással karöltve mutatja meg, hogyan működik a műanyagmentes büfézés.

Ahogy minden nagy Food Truck rendezvény, ez a hétvége is műanyagmentes lesz - a tányérok, poharak, evőeszközök egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból, az un. PLA-ból (poly lactic acid) készülnek. A kezdeményezés célja, hogy minden rendezvényt műanyagmentessé tegyen az országban, a legnagyobb zenei fesztiváloktól a szakmai konferenciákig.

Vad-Horváth Zoltán, az esemény főszervezője, és a Magyar Street Food Egyesület elnöke elmondta, hogy a kommunális és a szelektív hulladék aránya 80-20 százalékról 50-50 százalékra változott a rendezvényeken. Ez körülbelül 20-25 köbméter szelektív hulladékot jelent, aminek sokkal olcsóbb az elszállíttatása, így a kicsit drágább PLA eszközök, és a szelektálás ára is megtérül.

"A street food színes, változatos világa Magyarországon is sok mindenkit rabul ejtett már. Nem csak a vásárlókat, hanem a food truck autók valamennyi jelenlegi tulajdonosát, dolgozóját, köztük jó magamat is beleértve. Pár évvel ezelőtt indult el ez a "vendéglátós" irányvonal, amelyet megszállott, kreatív, konyhaművészetben is jártas, kellő szaktudással is rendelkező szakemberek egy csoportja indított útjára. Ennyi színes, egyedi autót kevés európai ország mondhat magáénak mint Magyarország" - mondta Kovács Lázár - Lazar Chef, aki az eseményen A magyar hal, mint street food témában tart előadást.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több műanyagrészecskét esznek meg az emberek átlagosan
  Eltűnnek az egyszer használatos műanyag táskák a dm-ből
  Milliárdos forgalom a food truckoknál
  Szendvicsezők lettek az év food truckjai
  Kész az első food truck nyomkövető
  Food truck rekord: 250 milliós forgalom egy szezon alatt
  Elindul az országjáró gasztro-konvoj
  Indul az ország első Food Truck Rally-ja

További hírek ebben a kategóriában

Munkaerő-toborzó Volánbusz az EF...
A Red Bull Air Race Zamárdiban
A Coca-Cola karácsonyi karavánja...
Zöld oázis a Balaton Sound-on
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...