Hírek
20073 hír az adatbázisban
1,5 óra alatt megtanulható a robotprogramozás
Marketinginfo.hu - 2017-02-02 15:27
Digitális

Sokakban él a tévhit, miszerint az ipari robotok programozása hosszú és körülményes folyamat, amelyet kizárólag az erre képzettséget szerzett szakemberek tudnak elvégezni.

Az együttműködő robotok gyártására specializálódott Universal Robots azonban olyan megoldást nyújt a termékeit megvásárlók számára, amelynek segítségével mindössze 87 perc alatt megtanulható azok használata.

"A Universal Robots által forgalmazott kobotok (együttműködő robotok) egyik nagy előnye, hogy egyszerűen beprogramozhatóak és könnyen üzembe helyezhetőek. A weboldalunkon elérhető online Akadémia segítségével gyakorlati úton, interaktív szimulációs feladatok végrehajtásával lépésről lépésre ismerkedhetünk meg a robotok használatával" - mesélt a képzésről Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai vezérigazgatója.

A hat modulból álló képzési rendszer ingyenesen elérhető mindazok számára, akik a dán cég által gyártott robotokkal kapcsolatos tudásukat szeretnék tökéletesre fejleszteni. A képzés már angol, spanyol, német, francia és kínai nyelveken is elérhető, és mindösszesen 87 percet vész igénybe. A tréning során a részvevők először a robotok külső-belső jellemzőivel, majd pontos működésével ismerkedhetnek meg, illetve megtanulják az eszköz helyes beállításait. Ezt követően az oktatás már olyan összetettebb feladatokra is kitér, mint egy konkrét program létrehozása, a biztonsági beállítások illetve a külső eszközökkel történő interakció létrehozása.

Az ipari robotok minél gyorsabb és egyszerűbb üzembe állítását és működtetését a fentieken túl egyéb módokon is segíti a cég. " A Universal Robots Academy online oktató modulja mellett számos gyakorlati képzési lehetőséget biztosítunk a forgalmazóink és a robotok telepítését végző szakemberek részére." - mondta Slavoj Musilek.

A képzés sikerességét az is mutatja, hogy olyan nagyvállalatok vették igénybe az online oktató modul segítségét, mint például a Whirlpool Corporation, a Neff Engineering, vagy a RAMTEC Career Center.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nem gyerekként kezdik a programozást a profi fejlesztők
  Robotok intézhetik az útlevelünket
  Új robotok az LG-tól
  5 éven belül minket is leválthat egy robot?
  A Bosch munkatársakká változtatja a robotokat
  Robotok a világ egyik legfontosabb repülőterén
  Kell-e félnünk a robotoktól?
  Orvosi robotok az egészségért
  Robotokkal az ipari fenntarthatóságért
  Bővíti hazai disztribútori hálózatát a Universal Robots
  Hangulatra reagál a Toyota mini-robotja
  YuMi - a 2016 legjobb ipari robotja
  A Xerox robotikai fejlesztésekbe invesztál
  Az Epson a fenntartható jövőre fókuszál
  Futópartner robotot készített a Puma

További hírek ebben a kategóriában

Alkatrész nyomtatás útközben 3D ...
IoT abroncsfigyelő a Vodafone-tó...
Hasbro-tendert nyert az ACG
Nem kell félni az automatizációt...