A Sajtkészítők Egyesülete részéről érkező előadó, a Bükki Sajt mestere, Sándor Tamás a kisipari termelés nehézségeiről és szépségeiről beszélt, és kóstolóval egybekötve bemutatta saját sajtháza termékeit. Kiderült, hogy az egyesület idei tervei között szerepel az úgynevezett Magyar Sajtút Hálózat projekt kibővítése és kommunikációja.
A szünet után Dr. Tarján Zoltán, jogi partnerünk, a Knight Bird & Bird Iroda szenior tanácsadója bemutatta Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle módszertanát és céljait, valamit a legutóbbi, a fitnesz szektorban elvégzett vizsgálat eredményeit és tanulságait.
Az Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle során a DIMSZ partnerei azt vizsgálták, hogy adott cég honlapján található funkciók - mint a regisztráció, a hírlevél-feliratkozás, a cookie-kezelés, az adatvédelmi tájékoztató és szabályzat - mennyire felelnek meg a jogszabályoknak. A szemle célpontjai azok a webes felületek, melyekkel az online környezetben böngészők, vásárlók gyakran találkoznak.
Az előadás külön kitért az új uniós szabályozásra, amely a jelenleginél szigorúbb elvárásokat fogalmaz meg, és nem megfelelés esetén magasabb bírságokat helyez kilátásba. "A GDPR 2018. májusi hatályba lépésig már csak bő egy év áll rendelkezésre, és rengeteg még a teendő, illetve jó néhány tisztázandó kérdés is felmerül" - emlékeztette a jelenlévőket Tarján Zoltán.
A DIMSZ elkötelezett amellett, hogy a hátralévő időben rendszeres tájékoztatással segítse a tagság és az érdeklődők felkészülését. Tagjai bevonásával tavaly össze lett állítva egy kérdezz-felelek típusú kiadvány, amelyet kérésre megoszthatják az érdeklődőkkel.