Hírek
23448 hír az adatbázisban
Adatvédelem és sajttermelés a DIMSZ rendezvényén
Marketinginfo.hu - 2017-02-02 14:35
Egyéb

A DIMSZ a 2017. év első üzleti villásreggelijét múlt csütörtökön tartott - témáik a hazai sajtkészítés és az őszi Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle eredményei voltak.

A Sajtkészítők Egyesülete részéről érkező előadó, a Bükki Sajt mestere, Sándor Tamás a kisipari termelés nehézségeiről és szépségeiről beszélt, és kóstolóval egybekötve bemutatta saját sajtháza termékeit. Kiderült, hogy az egyesület idei tervei között szerepel az úgynevezett Magyar Sajtút Hálózat projekt kibővítése és kommunikációja.

A szünet után Dr. Tarján Zoltán, jogi partnerünk, a Knight Bird & Bird Iroda szenior tanácsadója bemutatta Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle módszertanát és céljait, valamit a legutóbbi, a fitnesz szektorban elvégzett vizsgálat eredményeit és tanulságait.

Az Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle során a DIMSZ partnerei azt vizsgálták, hogy adott cég honlapján található funkciók - mint a regisztráció, a hírlevél-feliratkozás, a cookie-kezelés, az adatvédelmi tájékoztató és szabályzat - mennyire felelnek meg a jogszabályoknak. A szemle célpontjai azok a webes felületek, melyekkel az online környezetben böngészők, vásárlók gyakran találkoznak.

Az előadás külön kitért az új uniós szabályozásra, amely a jelenleginél szigorúbb elvárásokat fogalmaz meg, és nem megfelelés esetén magasabb bírságokat helyez kilátásba. "A GDPR 2018. májusi hatályba lépésig már csak bő egy év áll rendelkezésre, és rengeteg még a teendő, illetve jó néhány tisztázandó kérdés is felmerül" - emlékeztette a jelenlévőket Tarján Zoltán.

A DIMSZ elkötelezett amellett, hogy a hátralévő időben rendszeres tájékoztatással segítse a tagság és az érdeklődők felkészülését. Tagjai bevonásával tavaly össze lett állítva egy kérdezz-felelek típusú kiadvány, amelyet kérésre megoszthatják az érdeklődőkkel.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szakmai szövetségekkel közös tájékoztatósorozat a DIMSZ által
  Megalakult a DIMSZ Adatvezérelt technológiák tagozata
  Adatvédelmileg jók a hazai webshopok
  Tartalommarketing kisokost készített a DIMSZ
  Tartalommarketing tagozatot alapított a DIMSZ
  Adatvédelmi nap a DIMSZ és a NAIH szervezésében
  Elnököt választott a DIMSZ Adatvédelmi tagozata
  Spam kisokost készített a DIMSZ

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...