Hírek
22867 hír az adatbázisban
Súlyos kockázat a használt illegális eszközök miatt
Marketinginfo.hu + MTI - 2017-01-27 16:03
Kereskedelem

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték: iparági becslések szerint a gépjárműjavítás területén működő 10 ezer vállalkozás ötödénél, míg az engedéllyel nem rendelkező több tízezer javítónál az elektronikus rendszereket vizsgáló eszközök illegális forrásból származnak.

Szakértők szerint az online kereskedelmi csatornákon olcsón beszerezhető, de nem jogtiszta gépjárművizsgáló diagnosztikai berendezések többsége a vállalkozói engedéllyel nem rendelkező magányszemélyeknél köt ki, ami a különböző berendezések és eszközök forgalmazóinak átlagosan évi 6 milliárd forintos kárt okoz. Emellett kockázatos lehet, ha nem jelzik az autó szoftveres elemeiben fellépő esetleges hibákat, rosszabb esetben pedig még rontanak is az autó műszaki állapotán.

A legsúlyosabb problémát a légzsákok vezérlésébe, az ABS-be, az ESP-be, a sávelhagyást figyelő kamerás rendszerekbe, illetve minden egyéb számítógép-vezérlésű szerkezetbe történő szakszerűtlen beavatkozás jelenti - idézi a közlemény Gablini Gábort, a HENT vezetőségi tagját, a Magyar Autós Szakmai Szövetség elnökét.

A tapasztalatok szerint az importált használt autók 20-25 százaléka kiiktatott vagy csökkentett hatásfokú kipufogógáz-tisztítóval, továbbá hiányos, manipulált biztonsági rendszerrel üzemel - közölte a HENT.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Irodai szoftverekkel a hatékony irodáért (x)
  Tudatosító kampány hívja fel a figyelmet a feketekereskedelem következményeire

További hírek ebben a kategóriában

Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyaror... Újabb Tesco mini shopok
2022-11-02 10:32
Az ország legnagyobb BMW M-es ke...
Te mersz felnőtteknek való eszkö...
Az oroszországi Volkswagen leáll...
A Notino sikere Magyarországon