Hírek
22520 hír az adatbázisban
A Scania számítógépes játékban
Marketinginfo.hu - 2017-01-18 09:11
Digitális

A Scania új generációs teherautói még a nyár előtt megjelennek a rendkívül népszerű Euro Truck Simulator 2 számítógépes játékban.

A meghívott vendégek a Scania DemoCentre bemutatóközpontban próbálhatták ki az újgenerációs tehergépkocsikat. A Scania az alkalmat megragadva a hálózatba kapcsolható szolgáltatásainak széles választékát is bemutatta, valamint megosztotta a jövő szállítási megoldásaival kapcsolatos elképzeléseit.

A beszkennelt eredmények szolgálnak majd a további 3D-s munkálatok alapjául, amely során a tehergépkocsik bekerülnek a játékba. "Általában egy ilyen munka 8-10 hónapnak megfelelő munkaórát igényel, amit két munkatárs között osztunk szét, az egyik művész a jármű külsejével, míg a másik a belsőterével foglalkozik" - mondta Hynek Svatoš, az SCS Software cégnél a járművekért felelős csapat vezetője. "Ennek megfelelően úgy tervezzük, hogy a tavasz vége felé már viszontláthatjuk az új generációs tehergépkocsikat a játékban. Rajongóink egyébként már bevezették az új tehergépkocsikat a játékba, mint rajongók által készített módosítások (modok). Azonban a mi elvárásaink rendkívül nagyok a pontosságot illetően."

A csapat sok fáradságos órát töltött azzal, hogy jelölésekkel lássa el a tehergépkocsikat a szkennelés előtt. "Ezt fordított tervezési folyamatnak vagy visszafejtésnek (reverse engineering) is szokták hívni"- magyarázta Svatoš. "Egy ipari 3D-s szkennert használunk az összes adat és méret rögzítéséhez."

Az Euro Truck Simulator játéksorozatnak már több mint négymillió példányát adták el a 2008-as első bemutatása óta. A játékok hatalmas követői táborokkal büszkélkedhetnek, főként Skandináviában, Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban, de Európán kívül is az olyan nagy kamionos szubkultúrával rendelkező országokban, mint Törökország vagy a latin-amerikai államok.

"Folyamatosan frissítjük a játékot, míg a közösségünk segít ezt a saját kapacitásunkon túlmenően is kiterjeszteni. Rajongóink imádják a kamionokat, nekünk pedig szenvedélyünk, amit csinálunk."NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Beszéljünk a mindenre (is) használható prémium számítógépekről! (x)
  Újabb díjat nyert a Scania
  Apple CarPlay technika a Scaniánál
  A Scania visszahívja plüss mackó termékét
  A Scania vezeték nélküli töltést tesztel
  Új generációs Scania készült Legóból
  Megőrizte pozícióját a Scania
  Együttműködik a Scania és a Nobel Media
  Versenybe szállt az idővel a Scania
  Csúcson a Scania
  A Scania filozófiája a fenntarthatóságról
  Scania alkalmazások az Apple okosórához

További hírek ebben a kategóriában

Érdekességek a modern robotporsz...
Hosszabbít ’Az Év Honlapja...
Digitális jelmeztervezés magas m...
Alapos igényfelmérés nélkül képt...