Hírek
23416 hír az adatbázisban
A Stihl tavaly közel hétmilliárd forint forgalmat ért el
Marketinginfo.hu + MTI - 2017-01-17 18:06
Márkák

A láncfűrészeiről ismert szerszámgépgyártó Stihl csoport magyarországi cége, a Stihl Kft. az előzetes adatok szerint tavaly közel hétmilliárd forintos árbevételt ért el, ami 10 százalékos növekedés.

Bakon Gábor, a Stihl Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: idén hasonló növekedést terveznek, amit részben új termékek bevezetése segít. Idén négy új vezeték nélküli akkumulátoros gépet vezetnek be a piacra. Ezek környezetbarát módon működnek és könnyebb felhasználást tesznek lehetővé, ahogy a zajszennyezésük is jóval kisebb - ismertette. A következő két évben tovább bővül az akkumulátoros termékek köre.

A kft. 1991-ben alakult, első kelet-európai cégként a Stihl kereskedelmi leányvállalatainak sorában. A cég kizárólag szakkereskedői hálózaton keresztül értékesít, mára több mint 300 értékesítési helyen mintegy 800 embernek biztosít munkahelyet.

A Stihl több mint kétezer szabadalommal és szabadalmi bejelentéssel rendelkezik, németországi fejlesztési központjában közel 500-an dolgoznak.

Az Andreas Stihl leszármazottainak tulajdonában álló cégcsoport 2015-ben, utolsó lezárt gazdálkodási évében 8,9 százalékkal rekordszintre, közel 3,25 milliárd euróra növelte árbevételét. A csoporthoz 36 leányvállalat és 120 importőr tartozik, termékeit mintegy 40 ezer szakkereskedésben forgalmazzák.

A cég világszerte több mint 14 200 embert foglalkoztat. A németországi Waiblingen-Neustadtban található központ mellett Brazíliában, az Egyesült Államokban, Svájcban, Kínában, Ausztriában, Japánban és a Fülöp-szigeteken is van gyártóüzeme.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így válasszuk ki a megfelelő láncot a láncfűrészünkhöz (x)
  Ismerd meg az elektronikai szerszámokat (x)
  Hol és hogyan rendszerezzük szerszámainkat? (x)
  A szigetelési munkák elmaradhatatlan kiegészítői (x)
  Félmilliárdos Stihl nyereség
  Favágóversenyt támogat a Volkswagen

További hírek ebben a kategóriában

Decathlon A Decathlon új irányvonala
2024-03-14 10:15
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...
Hatalmas tőkebevonással erősít a...
A Volkswagen egyelőre nem tervez...