Hírek
21829 hír az adatbázisban
A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak
Marketinginfo.hu - 2017-01-13 16:07
Kutatás

A lengyelek a legnyitottabbak az új úticélok felfedezésére a magyarokkal és a románokkal összevetve - derült ki a Wizz Tours téli külföldi utazási szokásokat vizsgáló felméréséből.

A felmérés Magyarország, Románia és Lengyelország több mint 5000 válaszadójának véleményét tükrözi. A válaszadók több mint 80 százaléka tervez idén télen külföldre utazni, ám a három ország utazási szokásai jócskán különböznek.

A magyarok 72%-a jelezte, hogy idei téli utazásakor új úticélt választ, ez az arány a románoknál 71%, míg a lengyeleknél közel 90% - ők tehát a legkalandvágyóbbak. Ez valószínűleg azzal is összefügg, hogy a lengyelekre jellemző leginkább a magányos vagy páros utazás: a válaszadók csaknem 60 százaléka tervezi egyedül vagy párban téli külföldi útját.

A gyerekes családokat tekintve a magyarok nem egészen 50%-a utazik csak a gyerekekkel együtt télen. Ezzel szemben a román családok háromnegyede ilyenkor is gyerekkel utazik külföldre. Érdekes párhuzam, hogy a román válaszadókra jellemző a leginkább az is, hogy egyben foglalják le a repülőjegyüket, szállásukat és az utazás egyéb összetevőit: 56 százalékuk jelezte ezt. A magyarok és a lengyelek közel azonos, kétharmados arányban inkább a külön foglalást preferálják.

A legnagyobb különbség azonban, hogy míg télből a nyárba utazást a lengyelek és a románok háromnegyede tervez, a magyaroknak csak mintegy 40%-a él ezzel a lehetőséggel. "A magyar utazók körében még nem igazán terjedtek el a télből a nyárba, vagy "Winter sun" néven is ismert utak, pedig a környező országokban is egyre népszerűbbek a Nyugaton már régóta megszokott ilyen típusú utazások" - mondja Csanálosi István, a felmérést végző Wizz Tours ügyvezető igazgatója. "A közép-európai trendek alapján azt mondhatjuk, hogy nálunk is meg fog nőni az érdeklődés a "téli nyaralások" iránt, különösen, mivel egyre növekszik a korábban egzotikusnak tartott, ma viszont már diszkont légitársasággal is elérhető desztinációk száma - gondoljunk csak Máltára vagy a WIZZ nemrég bejelentett Kanári-szigeteki útvonalaira."NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Idén a többség nem egyszer akar utazni
  Kevesebb időt töltenek utazással az ingázók, mint a fővárosiak
  Így utaznak az Y generáció tagjai
  Tél végi utazási szokások
  Egyre többen fordulnak az utazásközvetítőkhöz
  Egyetemi versenyt indít a WIZZ
  A Wizz Tours éves összegzése
  Több utast szállított Wizz Air romániai járatain
  Jó évet zárt a Wizz Air
  Bővít a szomszédban a Wizz Air
  Wizz Air: jelentős növekedés 2013-ban
  A Wizz Air lett Lengyelország legjobb diszkont légitársasága

További hírek ebben a kategóriában

Biztosnak érzik állásukat a magy...
Napi két órát töltenek együtt a ...
Kiderült mire költenének inkább ...
A munkaerő mobilitási kedve