Hírek
20360 hír az adatbázisban
Az idén is nő a használtautó-eladás
Marketinginfo.hu + MTI - 2017-01-10 13:08
Kereskedelem

Az idén sem számítanak visszaesésre a használtautók piacán, 2017-ben további lassú növekedést jelez előre a Használtautó.hu.

Az MTI-nek elküldött elemzés szerint 2016-ban majdnem 13 százalékkal több autó cserélt gazdát, miközben a kínálati árak mintegy 6 százalékkal emelkedtek. Tavaly negyedévről negyedévre újabb rekordszintekre ért a magyarországi használtautó-piac, a növekedés azonban a második félévben jelentősen elmaradt az első félévitől. Az immár második negyedéve tartó stagnálás közeli állapot egyre biztosabban azt jelzi, hogy a 2013 derekától zajló gyors növekedési időszak lezárult, a piac a csúcs közelébe ért. Amennyiben azonban a kedvező gazdasági környezet kitart, visszaesésre 2017-ben sem kell számítani - írták.

A portál adatai szerint 2016-ban az átlagos kínálati árszint közel 1,9 millió forint volt, az utolsó negyedévben pedig kevéssel meghaladta a 2 millió forintot is. Az átlagosan 6 százalékos árnövekedés az egyes személygépkocsi-kategóriákban eltérő mértékben csapódott le. 2015-höz képest leginkább a nagyautók és a terepjárók kínálati ára növekedett, 19,1, illetve 6,4 százalékkal.

A Magyarországon értékesített használt személyautók 73 százaléka a kisautók, az alsó-középkategóriás, illetve a felső-középkategóriás autók közé sorolható. Mindhárom kategória 35-40 százalékát három-három modell teszi ki. A kisautók esetében a Suzuki Swift, az Opel Corsa és a Volkswagen Polo, az alsó-középkategóriában az Opel Astra, a Volkswagen Golf és a Ford Focus, míg a felső-középkategóriában a Volkswagen Passat, a BMW 3-as széria, illetve a Ford Mondeo vezeti a használt eladási listákat.



NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Újabb rekord dőlt a hazai használtautó-piacon
  Fordulat a használtautó piacon
  A használtautó-vásárlók szokásai
  Minden eddiginél többen terveznek autót vásárolni az idén
  A használt piacon a dízelautó a sztár
  Használtautó top 3: Opel, Suzuki, Volkswagen
  Lassuló növekedést mutat a használtautó-import
  Továbbra is kapósak a használtautók
  Kelendő a használtautó- özönlenek a járművek az országba
  Világmárkává fejleszti használtautó-hálózatát a VW csoport
  Megugrott a használt autók iránti kereslet
  Tovább élénkült tavaly a használtautó-kereskedelem

További hírek ebben a kategóriában

A PayPal együttműködést kötött a...
Kétmilliárd forintos beruházássa...
Változatlanul a Tesco áll a magy...
Átadták a pátyi ipari parkban az...