Hírek
23196 hír az adatbázisban
30 éves a Canon EOS rendszere
Marketinginfo.hu - 2017-01-06 13:40
Digitális

Idén márciusban ünnepli a cserélhető objektíves fényképezőgépeket, és rengeteg kompatibilis kiegészítőt magában foglaló EOS rendszer debütálásának harmincadik évfordulóját a Canon.

A rendszer első tagjai az 1987 márciusában piacra keült EOS 650 típusjelzésű tükörreflexes (SLR) filmes fényképezőgép, és az azzal kompatibilis EF objektívek voltak.

Az EOS az "Electro Optical System", vagyis az elektrooptikai rendszer rövidítése, amely az angol írásmódban azonos Éósszal, aki a görög mitológiában a hajnal istennője.

Harminc évvel korábbi bemutatásakor az EOS rendszer legfontosabb újítása az volt, hogy az ezzel kompatibilis fényképezőgépek kizárólag elektronikus, nem pedig mechanikus úton vezérelték az objektívek fókuszát. E kialakítás révén a lencséket mozgató motorokat már az objektívbe is be lehetett építeni, ami ma már széles körben alkalmazott gyakorlattá vált a teljes iparágban.

80 millió eladott EOS fényképezőgép

2003-ban került a boltokba az első belépő árkategóriájú digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép: az EOS 300D egy teljesen új korszakot nyitott meg a fotózásban. Ezt a modellt kedvező ára mellett kompakt kivitele és könnyű súlya, valamint egyszerű kezelhetősége miatt is kedvezően fogadták a vásárlók.

A 300D sikere jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Canon még ugyanabban az évben piacvezetővé válhasson a cserélhető objektíves fényképesőgépek piacán, és vezető helyét azóta is képes legyen megtartani.

2015 novemberéig az EOS-sorozatú fényképezőgépekből világszerte 80 millió darabot adott el a Canon, míg 2016 augusztusáig az ezekkel kompatibilis EF-objektívek eladásai elérték a 120 millió darabot.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Különleges fényképnyomtatási technológia
  2018 TIPA díjak: hat elismerés a Canon számára
  Új ügyvezető igazgató a Canon Hungária élén
  Bevált a Canon zöld stratégiája
  Kétszer annyi gépet adott el az idei drupán a Canon, mint 2012-ben
  A Canon Europe Office Insights 2016 című jelentése
  12 könyv kap esélyt a megjelenésre a Canontól
  Fotómegosztó startup-ot vett a Canon
  A Canon elindította eddigi legnagyobb európai kampányát
  Magyar egyetemisták fejlesztik a Canon irodai berendezéseit
  Új márkát vezet be a Canon

További hírek ebben a kategóriában

Digitális követeléskezelési szol...
Startol ’Az Év Honlapja...
Mitől lesz tökéletes egy házimoz...
Kihirdették a Vodafone Digitális...