Hírek
20073 hír az adatbázisban
A magyarok több Fordot vásároltak, mint Volkswagent
Marketinginfo.hu - 2017-01-05 11:19
Márkák

Az AAA AUTO csoportszinten 69 ezer használt autót értékesített 2016-ban.

A társaság a jövőben tovább növeli telephelyeinek számát és bővíti az eladásra kínált gépkocsik mennyiségét. Az AAA AUTO 2016-ra vonatkozó értékesítési adatai alapján az Opel Astra, a Suzuki Swift és a Ford Focus voltak a legnépszerűbb modellek Magyarországon.

"Az AAA AUTO Csoport összesen 69 ezer gépkocsit adott el 2016-ban, ami 9,1 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült ennyire megközelítenünk a 70 ezer autó/év lélektani határt" - nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO International ügyvezető igazgatója. Az AAA AUTO Csoport a harmadik negyedév mindhárom hónapjában havonta több mint 6000 gépkocsit értékesített 2016-ban, amivel új rekordot állított fel.

Az AAA AUTO a következő időszakban is folytatja a növekedést: mind a kínált autók mennyiségét, mind telephelyeinek számát tekintve. A vállalat jelenleg összesen 40 telephelyet üzemeltet Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia területén, és 2017-ben továbbiak megnyitását tervezi. "Ez a piaci növekedéstől és a működési területeinkre jellemző relatív kilátásoktól függ" - tette hozzá Karolína Topolová. Az AAA AUTO által eladásra kínált használt autók napi állománya a négy országban együttesen 14 ezer körül mozgott tavaly, amiből a magyarországi napi kínálat megközelítőleg ezer gépkocsi volt.

A napi szintű értékesítési adatai alapján az AAA AUTO összesített elemzést készített Közép-Európa legnépszerűbb használtgépkocsi-márkáiról. 2016-ban Magyarországon az Opel, a Suzuki és a Ford volt a három legkeresettebb márka a használtautó-vásárlók körében, míg az AAA AUTO többi piacán a ©koda, a Volkswagen és a Ford voltak a legnépszerűbbek. Magyarországon 2015-höz hasonlóan 2016-ban is az Opel Astra, a Suzuki Swift és a Ford Focus volt a három legnépszerűbb modell. Az Astra népszerűségében volt némi visszaesés 2015-höz képest, ugyanakkor a két másik modell 2016-ban még népszerűbbé vált. Tavaly a Ford megelőzte a Volkswagent Magyarország legnépszerűbb márkái között - csak az Opel és a Suzuki volt keresettebb nála.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Idén akár 750 ezer használt autó is gazdát cserélhet
  Továbbra is a Volkswagen a világ legnagyobb autógyártója
  Jogsértő reklám miatt kapott bírságot az AAA
  Volkswagen márkatalálkozó a Hungaroringen
  Az amerikai Ford további 700 dolgozót alkalmaz
  Jól járt a Ford
  A Volkswagen erősít az elektromos járművek piacán
  Újabb ezer dolgozót alkalmaz a Ford Romániában
  Dwayne újra a Ford márkanagykövete
  Negyedszázados az AAA AUTO
  Benzines kisautók a legnépszerűbbek
  A Ford Amerikában beruház
  Az autókereskedések is árleszállítással kezdik az új évet
  A használt piacon a dízelautó a sztár
  Mobilra fejlesztett az AAA AUTO
   Növelte eladásait az AAA Auto

További hírek ebben a kategóriában

Kötelezettségvállalással zárult ...
Bővíti európai gyárát Rácalmáson...
A Hunguest Hotels üzemelteti maj...
Jelentett a Scania