Hírek
22661 hír az adatbázisban
Nagy újítás a MasterCardtól
Marketinginfo.hu - 2016-12-22 14:01
Kereskedelem

Újabb lendületet kaphat az elektronikus fizetés. Olyan futárszolgálat is van ahol a kártyás utánvétek száma hónapról-hónapra duplázódik.

Idén több futárszolgálat is lehetővé tette a futárnál történő kártyás fizetést, ez pedig átrendezheti a meglévő trendeket - állítja a Mastercard a futárcégek eddigi visszajelzései alapján. Utánvétes vásárlás esetén így nem csak készpénzzel, de bankkártyával is fizethetnek a vásárlók a futárnál, hozzájárulva ezzel az elektronikus fizetés további terjedéséhez.

"Mivel hiszünk abban, hogy a fizetés egyik leggyorsabb, legbiztonságosabb és legegyszerűbb eszköze a bankkártya, nagyon örülünk, hogy már Magyarországon is lehet a futároknál kártyával fizetni. Ez azért is fontos, mert úgy látjuk, hogy a készpénzalapú megoldások helyett a digitális fizetésé a jövő. A partnereinkkel együttműködve azon dolgozunk, hogy az utánvétes vásárlások esetén is egyre többen a plasztikot vegyék elő, ha fizetésre kerül sor. Reméljük, hogy a jelenlegi együttműködő futárcégekhez még sokan csatlakoznak a közeli jövőben" - mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A futárcégek az utánvétes megrendelések népszerűségét látva döntöttek a kártyás fizetési lehetőségek bővítése mellett. Az utóbbi idők tapasztalatai alapján a vásárlók egyre nagyobb része keresi a bankkártyás fizetési lehetőséget, hiszen így nem kell készpénzzel bajlódniuk, a plasztik ugyanis mindig náluk van. A kártyás fizetést lehetővé tevő cégek adatai szerint dinamikusan nő a szolgáltatást igénybe vevők aránya. Olyan futárszolgálat is van, amely arról számolt be, hogy a kártyás utánvétek száma hónapról-hónapra duplázódik.

A Mastercard négy futárcéggel együttműködve építette ki a futároknál történő kártyás fizetés lehetőségét. A Magyar Posta, a GLS, illetve Trans-o-flex ügyfelei már hosszabb ideje igénybe vehetik a szolgáltatást, a DPD pedig a közeli jövőben tervezi elindítani azt. A GLS és a Trans-o-flex esetében valamennyi futárnál van POS terminál, a legnagyobb hálózattal rendelkező Magyar Posta kézbesítői pedig 900 mobilterminállal dolgoznak. Amennyiben a kereskedő nem tiltja a szolgáltatást, az ügyfeleknek nem is szükséges előre jelezni a kártyás fizetésre vonatkozó igényüket, ezt ráérnek kézbesítéskor eldönteni.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A magyarok megszokták az erős ügyfél-hitelesítést az elektronikus fizetéskor
  Elindul a Budapest Sportaréna mobilalkalmazása
  Balaton a Mastercard tematikus hajókkal
  Új régiós vezetők a Mastercardnál
  Minden harmadik vállalkozás nyitott az újításra
  Az automatáknál is terjed az egyérintéses fizetés
  A Mastercard frissebb kutatása
  Mastercard: erősödik a külföldi kártyahasználat

További hírek ebben a kategóriában

Szeretsz kényelmesen vásárolni? ...
Milka jégkrémeket von ki a forga...
Húskészítményeket hív vissza a f...
Kosárérték - a legszebb szám (x)