Hírek
22365 hír az adatbázisban
3 magyar cég a Deloitte tech listáján
Marketinginfo.hu - 2016-12-12 11:07
Kutatás

Három magyar cég a térség 500 leggyorsabban növekvő vállalata között.

A Deloitte által összeállított Technology Fast 500 ranglista az EMEA-régió leggyorsabban növekedő technológiai vállalatait rangsorolja. A ranglistát az elmúlt négy év (2012-2015) működési árbevételének százalékos növekedése alapján állítják össze. Az összes rangsorolt vállalat árbevételének átlagos növekedési aránya a tavalyi 1012%-hoz képest 967%-ra csökkent, a közép-európai vállalatok teljesítménye azonban még így is figyelemre méltó.

"A közép-európai vállalatok a leggyorsabban növekvő globális technológiai vállalatok egyre nagyobb részét teszik ki, miközben a nano- és biotechnológiai, illetve az energiaipari vállalatok jelentősége láthatóan nőtt. A Fast 500-rangsor eredményei a régió technológiai szektorának erejét bizonyítják, egyben iránytűként is szolgálhatnak a régiós vállalatvezetők számára. A Fast 500 ranglistáján elért helyezés mindig kiemelkedő eredmény, ezt támogatván, a Deloitte tudásmegosztó és hálózatépítő platformok létrehozásával, továbbá a nyertesek részére szervezett stratégiai workshopokkal tevékenyen támogatja az ambiciózus technológiai vállalatokat. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok közép-európai céget inspirálhatunk globális terjeszkedésre is" - emelte ki Csűrös Balázs, a Deloitte Technology Fast 500 hazai programvezetője.

A teljes közép-európai régiót 39 vállalat képviseli a Technology Fast 500 ranglistán, amiből 15 vállalat lengyelországi székhelyű. Csehországot hat, Szlovákiát négy, Horvátországot, Romániát és Magyarországot három-három, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Litvániát, Szerbiát és Szlovéniát pedig egy-egy vállalat képviseli a ranglistán.

Magyarországot 3 vállalat képviseli az ötszázas ranglistán: 1070%-os növekedésével az INNOVATIX Kft. a 93., 764%-os növekedésével az Attrecto Zrt. a 138., 480%-os növekedésével a JCQ Hungary Kft. pedig a 239. helyet érdemelte ki.

"Két szoftveres és egy tiszta technológiával foglalkozó hazai vállalat fért fel az idei toplistánkra. Elégedetten láttuk, hogy az INNOVATIX Kft. az első százban szerepel, reméljük, hogy az elkövetkező időszakban ők is, és mindannyian képesek lesznek tovább növekedni és régiós pozíciójukat még inkább megerősíteni. Úgy látjuk, hogy a Fast 500 díjazottjai időben felismerték, hogy az újító gondolkodásmód, az innovációkra való törekvés elengedhetetlen az üzleti sikerhez. Várakozással nézünk e vállalatok jövőbeli újításai elébe, melyek világszerte megkönnyíthetik majd a fogyasztók életét" - hangsúlyozta Csűrös Balázs.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Deloitte Technology Fast 50
  Száguld a régió IT és digitális szektora
  Keresik a legdinamikusabb tech cégeket
  5 hazai cég a leggyorsabbak top 500-as listáján
  Deloitte Fast 50: top 10-ben a Játéknet.hu
  Keresik a leggyorsabban növekvő technológiai vállalatokat

További hírek ebben a kategóriában

iStock Mennyire kell az autó?
2020-05-04 12:11
A cégek piaci értékét is meghatá...
Gal Gadot lett a smartwater márk...
Szakemberhiány korlátozza a mest...
Ilyen állást keresni most a magy...