Hírek
23030 hír az adatbázisban
Új esélyegyenlőségi program a MÁV-nál
Marketinginfo.hu - 2016-12-08 14:00
CSR

A most aláírt dokumentum az egyenlő bánásmód, illetve az esélyegyenlőség megvalósulását segítő legfőbb alapelveket és vállalásokat rögzíti.

A MÁV-csoport minden eszközzel törekszik arra, hogy megelőzze és megakadályozza a munkavállalók hátrányos megkülönböztetését. Vállalja, hogy nem hoz az egyenlő bánásmódot sértő munkáltatói intézkedéseket, tiszteletben tartja a munkavállalók emberi értékeit, méltóságát, egyediségét, és olyan pozitív, méltányos és rugalmas intézkedéseket dolgoz ki, amelyek elősegítik a hátrányos helyzetűek pozícióinak javítását - egyebek között ez olvasható a MÁV-csoport és a szakszervezetek által most aláírt Esélyegyenlőségi tervben. A 2017-2020 közötti időszakra vonatkozó dokumentum azzal a céllal készült, hogy ráirányítsa a munkáltatók, a munkavállalók és érdekképviseleteik figyelmét a munkahelyi esélyegyenlőség fontosságára, az egyenlő bánásmód elvének tiszteletben tartására.

Az Esélyegyenlőségi terv azokra a munkavállalókra összpontosít elsődlegesen, akik a munkáltatói intézkedések miatt adott esetben hátrányos helyzetbe kerülhetnek, vagy hátrányos megkülönböztetésnek lehetnek kitéve. Így például:
az öregségi nyugdíj előtt állókra,
a családos, legalább egy gyermeket nevelő munkavállalókra,
a nőkre,
a megváltozott munkaképességűekre,
a gyermekgondozás miatt távollévő munkavállalókra,
a tartósan, 90 napon túl keresőképtelen dolgozókra.

Mire vállal kötelezettséget a vasúttársaság?

Egyebek között arra, hogy: a munkavállalók foglalkoztatása során megelőzi és megakadályozza a dolgozók bárminemű - különösen a koruk, nemük, családi állapotuk, nemzetiségük, vallásuk, politikai meggyőződésük miatti - hátrányos megkülönböztetését,
az álláshirdetésekben, illetve a megfelelő munkaerő felvételének szempontrendszerében nem szerepel a nem, a nemzeti vagy nemzetiségi hovatartozás, az egészségügyi vagy a családi állapot, kiemelten törekszik elősegíteni a nők szakmai előmenetelét, vezető pozícióba kerülését, a szakmai gyakorlati idő számításánál nem érheti hátrány az adott munkavállalót gyerekszülés, gyerekgondozás, illetve képzés miatti távollét következtében.

Az Esélyegyenlőségi tervet aláíró felek hangsúlyozzák, hogy elítélik a zaklatás és az erőszak minden formáját (zéró tolerancia), s a munkáltatónak kötelessége megvédeni ezektől a veszélyektől a munkavállalóit.

Az Esélyegyenlőségi Konferencián részt vevők megállapodtak abban, hogy közös akciótervet dolgoznak ki az Esélyegyenlőségi terv megvalósítása érdekében. A társadalmi felelősségvállalást kiemelt szempontként kezeli a MÁV-csoport, ezért is csatlakozott az Európai Unió által életre hívott Sokszínűségi Kartához. A vállalat a nemzetközi dokumentumot 2016. október 20-án írta alá.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kutatás: lassan lépeget a nemi egyenlőség felé a PR-ipar
  Új vezérigazgató a MÁV-START élén
  Mikulással a HÉV-en
  Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a MÁV
  Szépülnek a MÁV aluljárói
  MÁV a környezet megóvásáért
  Még lehet jelentkezni a MÁV aluljárófestő pályázatára
  Alkotni hívja a gyermekeket a MÁV
  Régiós elismerés a MÁV-nak

További hírek ebben a kategóriában

Vásárlóival közösen támogatott r...
Új IKEA családi kampány
Mi legyen a Valentin-napkor kele...
A Szerencsejáték Zrt. támogatja ...