Hírek
22818 hír az adatbázisban
Könyvet hoz a Mikulás a gyermekmenühöz
Marketinginfo.hu - 2016-12-06 17:03
Márkák

A McDonald's évek óta - időszakosan - játékok helyett könyveket ad a Happy Meal menük mellé, így népszerűsítve az olvasást a gyerekek körében.

Az olvasásnépszerűsítő program idén a megszokottnál hosszabb időszakot fed le. Nyáron újra a Dóri és Marci Nyomoz című saját fejlesztésű mesekönyvvel találkozhattak, és Csukás István műveivel ismerkedhettek az étteremlánc vendégei, most az ünnepi időszakban pedig klasszikus történetekkel, foglalkoztató könyvekkel és ismeretterjesztő művekkel találkozhatnak a gyerekmenük vásárlói.

Az idei év különösen mozgalmas volt a McDonald's olvasásnépszerűsítő programjában. A nyári hónapokban felolvasások helyszínévé változtak az éttermek: a gyerekek a meseírás legendás kortárs szerzője, Csukás István és feledhetetlen mesealakjai - köztük Süsü és Pom-Pom - történeteivel ismerkedhettek meg országszerte. Emellett ismét kapható volt a McDonald's nagysikerű labirintus könyve, a fiatal szerzőpáros, Mán-Várhegyi Réka író és Timkó Bíbor grafikus alkotása, a "Dóri és Marci nyomoz". Az étteremlánc Happy Studio alkalmazásában pedig immár folyamatosan elérhetők a Happy Meal akciókhoz kapcsolódó digitális könyvek, amelyek az interaktív olvasási élménnyel ismertetik meg a kicsiket.

Az adventi időszakban három hétig újabb gyermekkönyvek társulnak a Happy Meal menükhöz. Az újragondolt klasszikus történetek, mint a Pán Péter vagy Pinokkió kalandjain túl a legújabb kedvencek, például Shaun, a bárány is feltűnnek a könyvek lapjain. A mesehősök mellett ismeretterjesztő könyvek kalauzolják a kis olvasókat földön, vízen, levegőben, vagy akár az őslények világában.

Valamennyi könyv úgy készült, hogy gyermek és szülő közös, tartalmas időtöltését segítse elő. Van közöttük olyan, melyek lapjain 3D szemüveggel elevenednek meg a történetek, van, amelyikben egy kis nagyítóval figyelhetők meg az apró részletek, máshol pedig matricák és felhajtható fülecskék segítik a fantázia szárnyalását.

"A könyvek nagy népszerűségnek örvendenek a hozzánk ellátogató gyerekek és szüleik körében" - mondta Horváth Ágnes, a McDonald's Magyarország ügyvezető igazgatója. "Családi étteremként örülünk, ha a könyvekkel is hozzájárulhatunk a közös élményekhez, és segíthetünk elmélyíteni az olvasás szeretetét már gyermekkorban."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átalakítja Happy Meal menüit a McDonald’s
  A Mikulás-vonat Miskolcon
  McDonald's az új állategészségügyi elvárásokról
  Bővül a McDonald's olvasóprogramja

További hírek ebben a kategóriában

c Orosz kólagyártó
2022-08-03 09:31
Hatalmas érdeklődés a sneaker pi...
Hogyan válasszunk a gyereknek sp...
Márkás gyermekruhák vásárlásával...
Egy kés, ami mindig kéznél van (...