Hírek
22369 hír az adatbázisban
Újra a BT az Év Családbarát Vállalata
Marketinginfo.hu - 2016-11-30 10:04
CSR

Harmadik alkalommal nyerte el az Év Családbarát Vállalata díjat a BT (British Telecommunications) magyarországi szolgáltató központja a nagyvállalati kategóriában.

A díjat Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója vette át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gáláján. A cégvezető a díj kapcsán a családbarát intézkedések munkaerőmegtartó szerepét hangsúlyozta.

A BT csapatát többségükben fiatal, a családalapítás küszöbén álló munkatársak alkotják. A dolgozók átlagéletkora 31 év, és a munkatársak több mint fele nő. A vállalat felismerte a szervezet összetételéből adódó kihívásokat, és átfogó intézkedéseivel törekszik arra, hogy minél előnyösebb lehetőségeket kínáljanak a munkatársak és azok családtagjainak egyaránt. Már a kezdetektől lehetővé vált számos jól bevált munkavállaló- és családbarát intézkedés bevezetése - úgy mint fizetett magán egészségbiztosítás orvosi ellátásra és megelőzésre, mely a családtagokra is kiterjeszthető, köztük a terhesgondozással.

A kismama program, mely segíti a szülési szabadság utáni visszatérést a vállalat kötelékébe, társulva a családi napközis férőhelyek biztosításával, vagy a cafeteria juttatásokkal, melyek között a bölcsődei és óvodai költségek térítése is szerepelni fog a jövő év elejétől. Fontos még kiemelni, hogy a kollégák számára szintén elérhető a rugalmas- vagy részmunkaidő, valamint a távmunka lehetősége.

A családbarát intézkedések fenntartása és bevezetése szerves részét képezik a vállalat stratégiájának, melyet díjak sora is kíséri. A BT 2012 és 2014 után, immáron harmadik alkalommal 2016-ban is elnyerte az Év Családbarát Vállalata díjat nagyvállalati kategóriában.

Az eseményen Szabó Zoltán a BT magyarországi szolgáltató központjának ügyvezető igazgatója vette át a cég díját, aki elmondta: "Kollégáink nagy része, a korukból adódóan, még a családalapítás előtt áll vagy éppen az elején jár. Ezért kulcsfontosságúnak tartjuk a családbarát intézkedéseket és a hosszútávon történő fenntartásukat, mivel ez fontos érték és megtartó erő a munkatársaink számára. Legyen a szó magán-egészégbiztosításról, a fenntartott családi napközis férőhelyekről, vagy széles körű cafeteria elemekről, mind-mind azért születtek, hogy támogassuk kollégáinkat az egészséges munka-család egyensúly kialakításában és fenntartásában".
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Magyar Telekom és T-Systems székház lett az év családbarát irodája
  Versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon
  Felelős és családbarát vállalkozások elismerése Újbudán
  Családbarát vállalkozásokat díjaznak
  Több mint 300 önkéntessel segített a BT
  Keresik a családbarát cégeket
  Családbarát Munkahely elismerést kapott a K&H
  Családbarát vállalatokat díjaztak
  Családbarát díjas a dm
  Családbarát munkahely a Telekom
  Családbarát címet nyert a Telekom

További hírek ebben a kategóriában

p Kampányol a Próbakő
2020-05-12 09:01
Az anyák napján induló TescoMoms...
Anyák napi videóüzenetek a Maste...
Anyák napi köszöntés a BMW Group...
Anyák napjára készül a STRAND Fe...