Hírek
23267 hír az adatbázisban
Ötször annyit költöttünk Black Friday-kor, mint máskor
Marketinginfo.hu - 2016-11-29 11:06
Kereskedelem

Az USA-ból indult, Hálaadás utáni péntekre eső vásárlási lázban hatalmas kedvezményekkel várják a vevőket, különösen az online boltokban. Ilyenkor akár ötszörös forgalomnak is örülhetnek a kereskedők.

"Nálunk három napig tartott a Black Friday - mondta el Gerhát-Molnár Irina, a Brands.hu ügyvezetője - a péntek és a vasárnap voltak a legerősebb napok. Pénteken 0 óra 2 perckor jelentkezett az első vevő és éjfélig tartott a beszerzés, ötször annyit vásároltak nálunk, mint egy átlagos novemberi napon. Érdekes, hogy már a Black Friday-t megelőző csütörtökön nagy volt a forgalom, sokan biztosra akartak menni, hogy lesz készleten a vágyott áru."

A legnépszerűbb termékek a télikabátok, pulóverek és téli kiegészítők (sál-sapka-kesztyű) illetve a bakancsok és csizmák voltak, de sokan vásároltak sportuházatot és rövid ujjú pólókat.

Gerhát-Molnár Irina szerint megállíthatatlan az online boltok előretörése, egyre nő a vásárlók bizalma a webshopok iránt. Sokannak tetszik, hogy akár mobiltelefonról tudnak vásárolni és azonnal össze tudják hasonlítani a webshopok által ajánlott árakat. A Black Friday is segít abban, hogy egyre többen ismerkednek meg a netes vásárlás világával, a Brands.hu-nál például ilyenkor érkezik a legtöbb új vásárló.

Magyarországon jellemző, hogy a hónap elején - fizetéskor - költenek az emberek, ilyen szempontból a Black Friday időpontja nem ideális. Ugyanakkor, ha valaki online vásárol és utánvétellel fizet, akkor kedvezményes áron, de már a decemberi fizetéséből tud vásárolni.

"Most pár napig csendesebb időszak következik - mondta el Gerhát-Molnár Irina - aztán december 5. után elindul a karácsonyi időszak, akkor megint forgalomnövekedésre számítunk. Az online boltok december közepéig bonyolítanak jelentős forgalmat, aki az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi bevásárlást, az jellemzően boltokban vásárol."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az eMAG Black Friday első órájában
  Black Friday és karácsony – mire figyeljünk az online vásárlásnál?
  Minden harmadik magyar Black Friday akcióban szerzi be a karácsonyi ajándékot
  A Packeta megnövelt csomagméret-opcióval készül a Black Friday-re
  Black Friday – közel 3,5 millióan számítanak rá
  Jogsértő Black Friday reklám miatt bírságolt a GVH
  Black Friday: 2,1 millió vásárló hazánkban
  Megduplázza e-kereskedelmi forgalmát a brands.hu

További hírek ebben a kategóriában

Tippek, amivel kivédhetjük a csa...
A Rejoy.hu a Black Friday-kampán...
Az eMAG Black Friday első órájáb...
Egyre türelmetlenebbek az online...