Hírek
21257 hír az adatbázisban
Az Igazgyöngyé az UniCredit 5.000 eurója
Marketinginfo.hu - 2016-11-24 17:01
CSR

Az UniCredit Bank "Lépj velünk!" társadalmi innovációs programja idén négy civil szervezetet támogatott összesen 55.000 euróval, hogy megvalósíthassák egy-egy, hátrányos helyzetű közösség projektjét.

Az UniCredit Bank "Lépj velünk!" társadalmi innovációs programjának célja, hogy olyan kezdeményezéseket karoljon fel, amelyek hosszú távon is fenntartható módon segítik elő a hátrányos helyzetű, kirekesztettségben élő társadalmi csoportok életkörülményeinek javulását. A program keretében a bank idén januárban összesen 55 000 euró támogatást nyújtott négy civil szervezetnek, amelyek ősszel számoltak be megvalósított projektjeikről és azok eredményeiről.

A beszámolókból kiderült, hogy a díjazottak mindegyike jelentős munkát végzett, és nagy lépést tett előre a megcélzott közösségek helyzetének javításában. Közülük is az Igazgyöngy Alapítvány eredményeit találták a legkiemelkedőbbnek a bank munkatársai, így az Alapítvány további 5.000 eurót fordíthat esélyegyenlőséget növelő céljai megvalósítására.

Az Igazgyöngy Alapítvány támogatott projektje hátrányos helyzetű csoportokat von be a termelőmunka világába. A bank 15.000 euróval támogatta ezt a célt, amelyet az alapítvány mezőgazdasági munkálatokhoz elengedhetetlen eszközök beszerzésére fordított, többek között öntözőrendszer, fóliasátor, magvak és egyéb kertészeti felszerelések vásárlására. Az elnyert összeg hozzájárult ahhoz, hogy az alapítvány patronáltjai fél hektáron, két fóliasátorban 21 féle zöldség termesztését kezdjék el. A megtermelt zöldségek egy részét a projekt keretében feldolgozták, másik részét pedig felajánlották a település lakóinak. A támogatás megnyitotta az utat a fejlesztési lehetőségek feltérképezése felé is: a jövőben zöldség chips előállítását is tervezik a patronáltakkal. Az Alapítvány beszámolója szerint a képzés és a gyakorlati tapasztalatszerzés után megnőtt az esélye annak is, hogy a programban résztvevők új ismereteikre alapozva hosszú távú jövedelmet biztosító tevékenységekbe is bekapcsolódhassanak.

A "Lépj Velünk" társadalmi programot a közelmúltban a Magyar PR Szövetség is elismerte, "CSR Best Practice" díjjal jutalmazva a bankot. A díjat a Magyar PR Szövetség tíz évvel ezelőtt alapította, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a felelősen gondolkodó és működő vállalatok számára jó gyakorlataik megosztására. Az UniCreditnek a zsűri immár második alkalommal ítélte oda a rangos elismerést.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az UniCredit aláírta a nemek sokszínűségét támogató Women in Finance Chart
  Innovatív megoldásokat díjazott az UniCredit
  Lezárult a Korszakalkotók mecénás program
  A Filarmonica della Scala nemzetközi turné az UniCredit támogatásával
  Globális elismerést kapott az UniCredit
  60 ezer euró társadalmi vállalkozásoknak
  Az UniCredit öt kiválósági díjat kapott a Euromoneytól
  Összefogott az UniCredit és a Waberer’s
  Startol a támogatói program
  Adománnyal ünnepelt az UniCredit
  Égési sérült gyermekek ellátását támogatja az UniCredit
  Eredmény az UniCredit PR tenderén
  Társadalmi innovációt támogat az UniCredit

További hírek ebben a kategóriában

Kép: NaturAqua-KORE A NaturAqua ismét támogat
2019-01-18 16:58
A LeasePlan támogatja a világbaj...
Több száz civil szervezetet támo...
Milyen hatással van a farmer a b...
A Tesco 43 millió adag élelmisze...