Hírek
20360 hír az adatbázisban
Kiszáll a tulajdonos a Profi Romániaból
Marketinginfo.hu - 2016-11-24 11:08
Kereskedelem

533 millió euróért adott túl a szupermarket hálózaton annak pénzügyi befektetője. Ez az ország történetének legnagyobb tranzakciója a kiskereskedelmi szegmensben.

Az Enterprise Investors 2010-ben, 66 millió euróért vásárolta meg a Profi 100%-os tulajdonrészét az alapítótól, és egy évvel később 10 millió eurós tőkeemelést hajtott végre. Az Enterprise Investors támogatásával a vállalat az akvizíciót követően átfogó modernizációs és átszervezési programba kezdett, és bővítette üzlethálózatát. A Profi hamarosan Románia legdinamikusabb kiskereskedelmi hálózatává vált, az utóbbi két évben több mint 100 új Profi szupermarket nyílt meg az országban. Az áruházak száma így ma már megközelíti az 500-at, ami jelentős növekedés a felvásárláskori 67-hez képest.

A társaság 800 millió euróhoz közeli árbevételt vár 2016-ra. A Profi kétféle áruházat üzemeltet a városi térségekben: a Standard és a City változatot, amit vidéken nemrég kiegészített a sikeres Loco üzletekkel. A romániai kiskereskedelmi láncok közül a Profi hozott létre elsőként vidéki vásárlóknak szóló márkát, és vett célba a modern kiskereskedelem számára korábban nem elérhető régiókat. Közel 11 ezer dolgozójával a Profi ma Románia legnagyobb munkaadóinak egyike.

"A Profi bizonyítottan képes új ügyfeleket szerezni országszerte friss árut kínáló, könnyen megközelíthető modern áruházaival. Hat év kemény munka után örömmel várjuk az új partnert, aki segítségünkre lesz a növekedésben és az új fejlesztési lehetőségek azonosításában. A vállalat kiváló formában van, és jó eséllyel tovább bővülhet, hiszen Romániában még sok a fehér folt a modern kiskereskedelem területén" - mutatott rá Daniel Cirstea, a Profi Rom Food vezérigazgatója.

A vevő Mid Europa Partners vezető független magántőke-társaság Londonban, Budapesten, Varsóban és Isztambulban rendelkezik irodákkal, és mintegy 4,3 milliárd eurónyi forrást gyűjtött és kezel Közép- és Délkelet-Európa növekvő piacain.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Románia lesz az új európai gazdasági tigris?
  PROFI Románia: 50 millió eurós beruházás
  Új koncepciót talált ki a Profi Romániában
  Jelentős bővítést tervez a Profi Romániában

További hírek ebben a kategóriában

A PayPal együttműködést kötött a...
Kétmilliárd forintos beruházássa...
Változatlanul a Tesco áll a magy...
Átadták a pátyi ipari parkban az...