Hírek
20073 hír az adatbázisban
Ők a Szentkirályi Tehetségprogram győztesei
Marketinginfo.hu - 2016-11-23 10:06
CSR

A fiatal sportolók a Tehetségprogram keretében fejenként egymillió forintos támogatásban részesülnek, amit a fejlődésükhöz szükséges kiadásokra fordíthatnak.

November 22-én a sportszerető közönség megismerhette a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével elindított Szentkirályi Tehetségprogram 2016 nyerteseit: Gazsó Alida Dórát (16) ifjúsági világbajnok kajakost, Mészáros Krisztofert (15) ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági válogatott tornászt, Pusztai Lizát (15) kadett korosztályos világbajnoki bronzérmes vívót, valamint Vadovics Viktort (18) ifjúsági válogatott világbajnok vízilabdázót.

A fiatal sportolók a Tehetségprogram keretében fejenként egymillió forintos támogatásban részesülnek, amit a fejlődésükhöz szükséges kiadásokra fordíthatnak - legyen az egy költséges sporteszköz, edzőtábor, vagy akár egy verseny nevezési díja. A nyerteseket a Tehetségprogram hét tagú kuratóriuma választotta ki, amelyben négy sportlegenda - Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász, Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó - is helyet kapott.

Májusban azzal a céllal indították el a Szentkirályi Tehetségprogramot, hogy felkutassák és támogassk az ország fiatal sporttehetségeit. A programba 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, vívók és vízilabdázók jelentkezhettek.

A Szentkirályi szeretné, hogy az egész ország megismerhesse a fiatal tehetségeket, ezért ősztől a 1,5 és 0,5 literes PET-palackos termékek címkéire rákerülnek a nyertes sportolók fotói.
"Amikor elindítottuk ezt a programot, hazánknak még csak 168 olimpiai aranyérme volt, ám a riói ötkarikás játékokon ez 176-ra emelkedett, és nem titkoljuk, a Szentkirályi Tehetségprogram elindításával is az volt a célunk, hogy olyan fiatal sporttehetségeket támogassunk, akik egyszer majd még tovább növelhetik ezt a számot. Tudjuk, hogy a tehetség önmagában nem elég, hiszen a felkészüléshez szükséges technikai eszközök, felmerülő költségek gyakran megerőltető anyagi terhet róhatnak a sportolókra, családjukra. Bízunk abban, hogy támogatásunkkal nemcsak ezen a terhen tudunk könnyíteni, de a Magyar Olimpiai Bizottság és a kuratórium munkájában részt vállaló olimpikonjaink szakmai támogatásával kiválasztott fiatal tehetségek olyan eszközökhöz, lehetőségekhez jutnak, amelyek valódi segítséget jelentenek majd karrierjükben" - mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft., valamint a Szentkirályi Tehetségprogram kuratóriumának elnöke.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Lezárult a Szentkirályi Tehetségprogram közönségszavazása
  Újabb szavazás a Szentkirályi Tehetségprogramban
  A Szentkirályi Tehetségprogram idei győztesei
  Idén is elrajtol a Szentkirályi Tehetségprogram
  Idén is Szentkirályi ásványvízzel frissíthetnek a futók
  Megvannak a Szentkirályi Tehetségprogram nyertesei

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat