Hírek
20217 hír az adatbázisban
Folytatja márkaoffenzíva programját a Suzuki
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-11-22 17:02
Márkák

Évente legalább egy új modellel rukkolnak elő Európában. A jövő év elején az új Ignis kompakt városi szabadidőautó érkezik a piacra.

Josinobu Abe vezérigazgató első alkalommal tartott sajtótájékoztatót az esztergomi gyár vezérigazgatójaként, a posztot augusztus óta tölti be, miután elődje, Takeucsi Naojuki új megbízást kapott.

Az esztergomi üzemben 1,079 milliárd jen (mintegy 2,9 milliárd forint) értékű saját beruházás keretében korszerűsítéseket hajtottak végre az automatizáltság színvonalának megtartása érdekében, az üzem tevékenysége hatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarátabb lett. A gyár kapacitását ezúttal nem bővítették, ez egy korábbi, 2007-ben indított beruházás végrehajtása óta már eléri az évi 300 ezer autót. Indulásakor, 25 évvel ezelőtt a gyár kapacitása még 50 ezer autó volt évente. A fejlesztésnek köszönhetően az idén a Magyar Suzuki 210 ezer kocsit gyárt, ez rekord a történetében.

Josinobu Abe hangoztatta: a magyarországi gyár eredményei jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a Suzuki Csoport összesített üzemi eredménye a szeptemberben zárult 2016-os első pénzügyi félévben 14,3 százalékkal növekedjen az előző év hasonló időszakához képest, s elérje a 115 milliárd jent.

A vezérigazgató elmondása szerint a növekedés nagyban köszönhető a 2015 óta Esztergomban gyártott városi terepjárónak, a Vitarának, ebből a modellből tavaly mintegy 81 ezret gyártott exportra a Magyar Suzuki. Krisztián Róbert operatív igazgató arról számolt be, hogy az idén a Suzuki gépkocsik értékesítése a január-októberben 45 százalékkal bővült, 8836 járművet adtak el a márkakereskedések. A legkedveltebb modell a Vitara volt, de jól fogadta a piac az új SX4 S-Crosst is, amelynek gyártása a nyár végén kezdődött el Esztergomban. A márka piaci részesedése Magyarországon ezzel 11,6 százalék lett, visszaszerezte évekkel ezelőtt elveszített elsőségét az új személyautók összesített eladási listáján.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a csoport folytatja a 2014-ben indított márkaoffenzíva programot, amely szerint évente legalább egy új modellel rukkol elő Európában. A jövő év elején az új Ignis kompakt városi szabadidőautó érkezik a piacra.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hajómotoros üzletág a Suzuki-nél
  A 3 milliomodik Suzuki Magyarországon
  Növekedésre számít a Suzuki az idén a magyar piacon
  A Suzuki és a Toyota megállapodást kötött
  K+F projekt indult a Magyar Suzuki vezetésével
  Élre kormányozta magát a Suzuki
  Autómárkák marketingstratégiái a válság után
  Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

További hírek ebben a kategóriában

b Modern arculat a Bayer-nél
2018-05-22 15:10
s A Samsonite új projektje
2018-05-18 15:59
A Volkswagen erősít az SUV szegm...
Dr. Almási Kitti a BMW Magyarors...
Jelentett a Henkel
Intelligens chip az adidas új fu...