Hírek
22398 hír az adatbázisban
Víztakarékosságra buzdít a Henkel
Marketinginfo.hu - 2016-11-11 15:01
CSR

Víztakarékos intézménnyé válik a Henkel közreműködésével a vállalat környei üzemének közelében található Sárberki Óvoda.

Az ÖkoEnergia Program környezetvédelmi tanúsítványát kapja meg a tatabányai Sárberki Óvoda a Henkel Magyarország környei ragasztógyárának közreműködésével. Az óvodában ezentúl olyan átfolyás-szabályzókkal ellátott vízcsapokat használhatnak a gyerekek, amelyek segítségével jelentősen, akár 30 százalékkal csökkenhet az óvoda vízhasználata, így az intézmény fenntartási költsége is kevesebb lehet.

A kezdeményezés keretében a Henkel környei gyár önkéntes munkatársai szerelik be a víztakarékos adagolókat az óvodába. Az új szabályzókkal vízfogyasztást és a vízmelegítéshez szükséges energiafelhasználást, ezáltal a szennyvíz- és a CO2 kibocsátást és az ezzel okozott környezeti terhelést, továbbá az épület fenntartási költségeit is csökkentheti az intézmény.

A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos feladatok egyértelműen meghatározzák a vállalat működését, ezért ebből a szempontból a Henkel az értéklánc minden szakaszára figyel. Csoportosítva a felmerülő problémákat, a vállalat öt átfogó fókuszterületet határozott meg: energia és éghajlat, víz és szennyvíz, nyersanyagok és hulladék, biztonság és egészség, valamint gazdasági, társadalmi fejlődés. Az üzleti tevékenységgel és termékekkel arra törekszik, hogy ezeken a területen haladást érjen el. 2015-ben például a vízhasználat 2011-hez képest globálisan 15 százalékkal, míg a szennyvíz volumene 21 százalékkal csökkent.

A Henkel 2030-ig szóló fenntarthatósági stratégiájának lényege, hogy kisebb ráfordítással nagyobb eredményt érjen el a vállalat, és hatékonyságát 2030-ra megháromszorozza. A vállalat új, ambiciózus célokat tűzött ki 2020-ra, amelyek értelmében azon dolgozik, hogy 2020-ig szén-dioxid-kibocsátást a termelőhelyeken, a vízfelhasználást és a hulladék mennyiségét tonnánként 30 százalékkal csökkentse a 2010-es értékhez képest.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az érzelmi intelligencia fejlesztésével az óvodakezdés is könnyebbé válhat
  A Henkel a műanyag hulladékok megszüntetéséért
  A Henkel elkötelezett a fenntartható csomagolás iránt
  A Henkelt ismét elismertek
  A Henkel rangos fenntarthatósági indexekben szerepel
  Henkel - Fenntarthatósági kampány
  Tisztítószer adomány a Henkeltől
  Új játszótér a Henkel és a Rossmann segítségével
  Elismerték a Henkel fenntarthatósági teljesítményét

További hírek ebben a kategóriában

Kampánnyal hívják fel a figyelme...
A Budapest Airport járványintézk...
Testhőmérséklet mérő kamera a Vo...
Kampányol a Próbakő