Hírek
20369 hír az adatbázisban
Női menedzserek: karrier és család
Marketinginfo.hu - 2016-11-01 15:01
Karrier

Csúcsvezetők beszélgettek a Brandfestivalon a munkahely és a privát élet elkülönüléséről és összefüggéseiről.


Minden irányból kell, hogy érkezzen segítség a vezetői pozíció és a családanyaság összehangolásához - értettek egyet a jelenlévők. A Microsoft-on belül is egyre több a női vezető - emelte ki Szentkuti Gabriella a cég ügyvezetője. Hozzátette, a nő és vezető szerep összehangolásában nagy segítséget nyújt a technológia, a távmunka és a Skype kommunikáció.

Óhidi Zsuzsanna megemlítette, a médiában általában kevés a női vezető, az ő esetükben a Marquard Media menedzsmentje viszont 70 százaléka nő, ugyanakkor a szeriőz lapok vezetésében többségben vannak a férfiak.

Zsolnay Judit, a MetLife vezérigazgatója arról beszélt, hogy nem kellene, hogy a nemek számítsanak a karrierben, a szaktudás helyett. Véleménye szerint elherdált lehetőség egy vállalat számára, ha a nemek szerint hátrányban vannak az ott dolgozó nők a karrierlehetőségek szempontjából. "Egy vállalat sem engedheti meg magának, hogy a szürkeállomány felét kihasználatlanul hagyja" - fűzte hozzá.

Horváth Krisztina, a Cisco Magyarország ügyvezetője a negyedik olyan személy, aki országigazgató a cégcsoportnál. Elmondta, a női vezetői kultúra támogatása egy cégen belüli folyamat része, ugyanakkor a kinevezése sok helyzetben meglepetést okozott.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jelentős a női cégvezetők hatása a magyar gazdaságra
  BrandExcellence díjátadás a BrandFestiválon
  Budapesten tartott Női Vezetői Fórumot a UPS

További hírek ebben a kategóriában

Új elnököt választott a Magyar V...
Videó öninterjú a K&H-nál
Magyar feltaláló nyerte Brüsszel...
Több példakép értékű szakember k...