Hírek
23441 hír az adatbázisban
Legnagyobb önkéntes akcióját szervezte a Telekom
Marketinginfo.hu - 2016-10-17 10:09
CSR

A Magyar Telekom és tagvállalata, a T-Systems Magyarország önkéntes napot szervezett október 15-én.

Az országos megmozduláson a vállalatcsoport több mint 1000 munkatársa és családtagjaik vettek részt, akiknek köszönhetően 29 helyszín, köztük számos Telekomos telephely és közterület, illetve óvodák, iskolák, szociális intézmények, fogyatékossággal élők lakóotthonainak környezete újult és szépült meg.

Az esemény keretében elsősorban fákat és bokrokat ültettek a vállalatcsoport munkatársai, de emellett végeztek környezetrendezési, valamint karbantartási munkálatokat is. Így a nap végére több mint 1000 fával és cserjével gyarapodott az ország és a hello holnap! pagony névre keresztelt virtuális erdő, ahova az azonos nevű mobil Facebook applikáció segítségével bárki feltöltheti ország bármely pontján a saját maga által ültetett fát, fákat.

A Telekom történetében az esemény a legnagyobb szabású önkéntes akció mind a résztvevő kollégák számát, mind a földrajzi kiterjedését tekintve. A vállalatcsoport a megmozdulás keretében annak a jelentős mérföldkőnek is jelképet kívánt állítani, hogy a Telekom Csoport működése karbonsemlegessé vált 2015-ben.

A Telekom - már több mint 10 éve - kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatóságra, ezen belül a társadalmi támogatási és önkéntes programjainak kiválasztására és megvalósítására. "Hiszünk abban, hogy a másokért végzett közös munka olyan pozitív energiákat felszabadító valódi közösségi élmény, amely annak is jó, aki adja és annak is, aki kapja. Ezért ösztönözzük vállalaton belül az önkéntes munkát és ismerjük el a kollégáink jobbító szándékát" - mondta el Chistopher Mattheisen a vállalatcsoport vezérigazgatója. "Így csak a tavalyi évben 10 önkéntes programot valósítottunk meg, amely alkalmakon munkatársaink közel 22 millió forint elvi önkéntes hozzájárulást nyújtottak a társadalomnak. A 2016-2020-ig terjedő fenntarthatósági stratégiánkban pedig célul tűztük ki, hogy a társadalom számára nyújtott ilyen típusú hozzájárulásunkat tovább növeljük: 50 ezer önkéntes munkaórát szeretnénk végezni és továbbra is karbonsemlegesen kívánunk működni. A mai önkéntes nap ennek a célkitűzésnek a része." - tette hozzá a vezérigazgató.

"Humán stratégiánkban egyik célként fogalmaztuk meg, hogy "okosan éljünk és dolgozzunk", azaz mindent megtegyünk, ami módunkban áll azért, ahogy biztosítsuk az egyén és a környezet jóllétét. Ehhez a célkitűzéshez illeszkedik a mai önkéntes munkánk is" - emelte ki Somorjai Éva a Telekom humán vezérigazgató-helyettese.

"Ezért is kérdezzük meg minden évben munkatársainak, hogy milyen típusú önkéntes munkát szeretnének végezni, hiszen alapvető célunk, hogy minden kolléga azt a tevékenységet végezze, amelyet leginkább jónak, hasznosnak gondol önmaga és egyben a társadalom számára. A kollégák pedig évről évre a faültetést jelölik meg az elsők között, így a mai esemény a legnagyobb szabású önkéntes akcióvá vált a Telekom történetében, mind a résztvevő kollégák számát, mind a földrajzi kiterjedését tekintve."NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Most épül a digitális jövő
  A Magyar Telekom bekerült az FTSE4Good Emerging indexbe
  A Telekom téli kampánya
  Karbonsemleges a Telekom

További hírek ebben a kategóriában

65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...
Esélyegyenlőség az Auchannál