Hírek
23441 hír az adatbázisban
Városmarketing találkozó Budapesten
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-10-17 09:13
Egyéb

Jövőre Budapesten tartják az európai nagyvárosok marketing szervezete nemzetközi találkozóját.

Jövőre Budapesten tartják az európai nagyvárosok marketing szervezete (European Cities Marketing - ECM) által évente megrendezett Turisztikai Információs Irodák Találkozóját, a TIC Expert Meetinget - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). A magyar főváros hivatalos szervezete, a BFTK pályázata megnyerte a 4. nemzetközi szakmai találkozó rendezésének jogát.

A BFTK törekvése, hogy Budapest kiemelkedő termékét, az üzleti és konferencia-turizmust is ösztönözze, mivel ebben a szegmensben az átlagot meghaladó multiplikátor hatás érvényesül. A Magyar Turisztikai Ügynökség Kongresszusi Irodájának adatai szerint tavaly 820 nemzetközi és 1999 magyar konferenciát rendeztek Magyarországon. A nemzetközi konferenciák átlagos időtartama 3,9 nap volt, 73 százalékukat Budapesten, 27 százalékát vidéken rendezték.

Jövőre 3,8 milliárd forint jut Budapest nemzetközi városmarketingjére

Idén 1,9 milliárd, jövőre 3,8 milliárd forintot fordít a kormány Budapest nemzetközi városmarketing kampányára - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A kormányhatározat szerint meg kell újítani Budapest városarculatát, növelni kell vonzerejét. Át kell strukturálni a fővárosi turisztikai szolgáltatásokat, valamint ezekhez kapcsolódóan egy rövid távú, intenzív, Budapestet bemutató és népszerűsítő, kiterjedt nemzetközi városmarketing kampányt kell lefolytatni a kormányzati turizmus- és gazdaságfejlesztési marketingtevékenységgel összhangban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Országos Városmarketing Díj 2019
  Többen jelentkeztek az 5. Országos Városmarketing Versenyre
  Budapesti kerület lett az év Marketing Fővárosa
  Idén is keresik a marketing fővárosát
  Reklámhét Debrecenben: fókuszban a városmarketing

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...