Hírek
22449 hír az adatbázisban
Év Honlapja: fókuszban a felhasználói élmény
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2016-10-06 11:05
Digitális

15 éve már, hogy 'Az Év Honlapja' díj Magyarországon mértékadó szakmai elismerést jelent. Az online térben otthonosan mozgó vállalatok évről évre többen, egyre több kategóriában versenyeznek egymással.

'Az Év Honlapja' Magyarország legrangosabb webfejlesztői versenye, amelynek célja az online kultúra fejlesztése. A mai trendek alapján egy honlap annál hatékonyabb, minél egyszerűbb, és informatívabb. Emiatt a szakmában rengeteg a kísérletezés, az egymással párhuzamos vagy éppen egymást keresztező fejlődési irány. A közösségi oldalak és a gyorsuló digitalizáció hatására a felhasználók is felpörögtek, egyre türelmetlenebbek lettek.

Ezért 'Az Év Honlapja' pályázaton a honlapok user szempontú értékelése az egyik legfontosabb szemponttá vált. A korábban könnyen kezelt 3-4 másodperces betöltési sebesség mára elviselhetetlenül lomha vánszorgássá vált, az átláthatóság és az egyszerűség pedig elengedhetetlen lett.

Míg néhány évvel ezelőtt még a programozók végezték a "site build" kialakítását, ma ez a fajta aktivitás teljesen háttérbe szorult, és helyette a dizájn és a felhasználói élmény együttese került előtérbe. A legjobb honlapok kiválasztása során új, meghatározó szempont lett tehát a felhasználói élmény (user experience) és a marketing célú tartalom, kreativitás is.

'Az Év Honlapja' díj egyik legfontosabb eredménye, hogy a zsűri évről évre kiemeli és reflektorfénybe helyezi azokat a friss fejlesztéseket, amelyek mentén sikeresen lehet az online térben is felépíteni mindazt, amit az üzleti, vagy a non-profit szféra célként tűz ki önmaga elé.
Az elmúlt években ipari és kulturális témájú weboldalakkal féltucatnyi elismerést gyűjtött be a pécsi székhelyű FERLING, amelynek ügyvezetője, Ferling Dávid, ma már a szakmai zsűriben ül.

"A díjat a webes szakma ítéli oda, megszerzése egyfajta kitüntetés. Olyan elismerés, ami nagyban hozzájárul az adott cég hírnevének, elismertségének javulásához. A díj egyfajta kiváltság, a weboldal fejlesztőjének és tulajdonosának egyaránt. Hatásukra számos megkeresés, megrendelés érkezett be hozzánk" - mondta Ferling Dávid, aki ügyvezetőként, és a cég digitális üzletágvezetőjeként is közvetlen közelről látja a szakmai versenyek hozadékát.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat
  Hosszabbít ‘Az Év Honlapja’ pályázat
  Hogyan legyen a Tiéd 'Az Év Honlapja' díj?
  Felkészülést indít ’Az Év Honlapja’
  Kiosztották ’Az Év Honlapja’ jubileumi díjait
  Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat
  15. jubileumi évét nyitja ’Az Év Honlapja’ pályázat!
  Startol Az Év Honlapja pályázat
  Új alapokon ’Az Év Honlapja’ pályázat

További hírek ebben a kategóriában

Ahol a kultúra és a rádiózás tal...
Egyes amerikai kórházakban robot...
GDPR: kevés a felkészült szervez...
Hogyan alkalmazható az automatiz...