Hírek
22246 hír az adatbázisban
Civil szervezeteket támogatott az Auchan
Marketinginfo.hu - 2016-10-05 18:00
CSR

Civil szervezetek támogatásával és színes családi programokkal ünnepelte országszerte a Szolidaritás Napját az Auchan október 5-én.

Az áruházlánc mind a 19 áruháza és központi irodája ezen a napon adta át ünnepélyes keretek között adományait az Auchan az Ifjúságért Alapítvány "Együtt az Ifjúságért" pályázatának győztes szervezeteinek. Az idén 20 éves alapítvány 2016-ban összesen 170 000 euróval, vagyis több mint 50 millió forinttal járul hozzá húsz hazai társadalmi célú projekt megvalósításához.

Az Auchan az Ifjúságért 2016-ban megduplázta éves támogatásának összegét, így idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot ajánlott fel a magyarországi nyertes projekteknek. Az alapítvány szakmai zsűrije minden évben olyan szervezeteket karol fel, amelyek a helyi közösségek számára kiemelten fontos társadalmi projekteket valósítanak meg. A pályázat keretében a vállalat mind a 19 áruháza és központi irodája évről évre maga választja ki a támogatott helyi kezdeményezéseket.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány három projektet kiemelt támogatásban részesít az idei 250 beérkezett pályázat közül, amelyek egyenként 12 000 eurós támogatást kapnak három, kettő, illetve egy éven keresztül. Az első helyezett, a kecskeméti áruház által támogatott "Strázsa Tanya" projekt célja egy olyan játszótér létrehozása, ahol a speciális eszközöknek köszönhetően sérült és egészséges gyerekek játszhatnak együtt. A park ability parkként is funkcionál majd, így az egészséges gyerekek és felnőttek is megtapasztalhatják a fogyatékkal élők hétköznapjait. A második kiemelt támogatott a csömöri áruház által kiválasztott "Emberbarát" projekt, melynek célja segítséget nyújtani drog, illetve alkohol függő fiataloknak, hogy egy piacképes szakma elsajátításával tudjanak beilleszkedni a társadalomba. A pályázat harmadik kiemelt projektje a miskolci áruház "Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub" kezdeményezése, melynek keretében hetente zenei, művészeti és sport foglalkozásokat szerveznek egész éven át a fiatalok számára.

A három kiemelt projekt mellett további 17 civil szervezet nyert el összesen 98 000 euró értékben támogatást.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átadták az Auchan támogatásával kialakított speciális szenzoros játszóteret
  Rajzpályázatot hirdet kisiskolások számára az Auchan
  Auchan pályázat a fiatalok egészségmegőrzéséért
  A NOE és az Auchan közös akciója
  Az Auchan első szupermarketje Szekszárdon
  Növekedést ért el az Auchan
  Speciális bevásárlókocsikat vezet be az Auchan
  Tortasütő versennyel ünnepli születésnapját az Auchan
  400 tonna élelmiszer a rászorulóknak
  Fogyatékkal élőket támogat az Auchan
  2.000.000 Ft értékű támogatás az Auchan az Ifjúságért Alapítványtól

További hírek ebben a kategóriában

Akcelerációs program a Tungsramt...
40 millió forintnyi támogatásról...
Tizenháromezer gyermek kapott aj...
A Hankook legújabb jótékonysági ...