Hírek
20073 hír az adatbázisban
A vesekő megelőzését támogatja a Szentkirályi
Marketinginfo.hu - 2016-10-04 10:00
Egészségmarketing

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája a Szentkirályi Ásványvíz támogatásával indított felvilágosító kampány keretében hívja fel a közvélemény figyelmét a vesekő veszélyeire.

Magyarországon minden huszadik embernek lehet veseköve élete során, ami gyakori betegségnek számít: az urológiai osztályokon kezelt betegek 10-15 százalékát ilyen panaszokkal veszik fel. Többnyire középkorúaknál alakul ki, és a férfiakat háromszor gyakrabban érinti, mint a nőket.

A betegség kialakulásának hátterében a genetikai hajlam mellett nagy szerepet játszik az egészségtelen életmód - az elégtelen folyadékbevitel, a túlzott sófogyasztás, a mozgásszegény életmód, az egyoldalú táplálkozás, a túlzott fehérjebevitel. A szeptember 26-30. között megrendezett Európai Urológia Hét kapcsán a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája a Szentkirályi Ásványvíz támogatásával és együttműködésével indított felvilágosító kampány keretében hívja fel a közvélemény figyelmét az urológiai betegségek, és különösen a vesekő veszélyeire, a megelőzés lehetőségire, valamint a helyes táplálkozás és folyadékfogyasztás jelentőségére.

"A tiszta, természetes ásványvíz ideális ital az emberi szervezet számára, a helyes folyadékfogyasztás pedig ugyanúgy az egészséges életmód nélkülözhetetlen része, mint a megfelelő étrend vagy a rendszeres testmozgás. Piacvezetőként felelősségünknek tartjuk, hogy fogyasztóinkat felvilágosítsuk arról, hogyan élhetnek egészséges életet, ezért is csatlakoztunk a SE Urológiai Klinikájához és támogatjuk munkájukat annak érdekében, hogy minél hitelesebb forrásból értesüljenek a vesekő megelőzéséről és az egészségmegőrzésről" - mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvizet tulajdonló Central Europe Mineral Water Holding elnöke.
.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Újabb szavazás a Szentkirályi Tehetségprogramban
  A Káli-medence Kerékpártúra
  Idén is Szentkirályi ásványvízzel frissíthetnek a futók
  Bajuszt növesztettek a Szentkirályi ásványvizek
  Több jótékony kezdeményezéshez csatlakozott a Szentkirályi

További hírek ebben a kategóriában

A Boehringer Ingelheim és a Vand...
Kevesebb ember sportol Európában
A Richter nyerte a 2017. évi Inn...
Mozgással az éhezés ellen