Hírek
20073 hír az adatbázisban
Komoly vállalások a Coca-Cola HBC-től
Marketinginfo.hu - 2016-09-30 13:05
CSR

Ökológiai lábnyoma további jelentős csökkentését vállalta a Coca-Cola HBC 2020-ig. A Dow Jones fenntarthatósági listájának vezetője 7 új vállalást tett közzé.

A Coca-Cola HBC, mely a Coca-Cola termékek egyik legnagyobb palackozójaként idén harmadszor is a világ legfenntarthatóbban működő palackozója a Dow Jones Fenntarthatósági Index (DJSI) szerint, 7 új, ambiciózus vállalást tett közzé, mely célokat a vállalatnak 2020-ig kell elérnie.

A vállalat most közzétett új célkitűzései:

1, A teljes energiafelhasználás 40 százalékát megújuló és tiszta forrásból fedezi;
2, A piacra bocsátott csomagolást átlagban 40 százalékban újrahasznosítja;
3, Az összes PET palack 20 százalékát újrahasznosított vagy megújuló alapanyagból állítja elő;
4, Az egy liter üdítőre számított csomagolás mennyiségét 25 százalékkal csökkenti;
5, A legfontosabb mezőgazdasági alapanyagok minimum 95 százalékát a fenntartható mezőgazdasági beszerzésre vonatkozó irányelveknek alapján szerzi be;
6, Az éves adó előtti nyereségének 2 százalékát közösségfejlesztésre fordítja;
7, Megduplázza, 10 százalékra növeli azoknak a munkavállalóknak a számát, akik munkaidőben önkéntes munkát végeznek;

A 2020-ra kitűzött 7 új fenntarthatósági vállalás célja, hogy a cégcsoport tovább csökkentse ökológiai lábnyomát termelési hatékonyságának növelésével párhuzamosan, és stabilan, kiszámítható partnerként támogassa a közösségeket működési területén.

A hét új cél a 2015-ben bejelentett két korábbi, szintén 2020-ra vonatkozó vállalást egészíti ki, melyek szerint a cégcsoport vízfelhasználását 30, közvetlen szén-dioxid kibocsátását pedig 50 százalékkal csökkenti az évtized végére.

Az elmúlt két évben a Coca-Cola HBC a vízfelhasználását már 2,1 milliárd literrel csökkentette. Ez a mennyiség elegendő lenne arra, hogy a Földön élő mind a hétmilliárd ember egy-egy pohár vizet igyon belőle.

A vállalat ökológiai lábnyoma jóval kisebb lett az elmúlt öt évben annak köszönhetően is, hogy a csoport szén-dioxid kibocsátása 1,07 millió tonnával csökkent, mely 200 000 személyautó éves széndioxid-kibocsátásának felel meg. Mindezt energiahatékony és alacsony kibocsátást elősegítő technológiák használatával, és erre irányuló befektetésekkel érte el a vállalat.

"A ma bejelentett ambiciózus és pontosan mérhető vállalásaink jól tükrözik a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket. A kitűzött célok a fenntartható növekedést biztosító üzleti stratégiánk szerves elemei, melyeknek köszönhetően a Coca-Cola HBC immár harmadik egymást követő évben került az italgyártó vállalatok fenntarthatósági ranglistájának élére. Az üzleti döntéseink és hosszú távú befektetéseink is azt hivatottak biztosítani, hogy fenntartható értéket teremtsünk" - mondta Dimitris Lois, Coca-Cola HBC vezérigazgatója.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Coca-Cola idén is támogatja a vízminőség mérést
  Új felsővezetők a Coca-Cola-nál
  Mihalik Enikő és Freddie a Coca-Cola új arcai
  Élelmiszeripari raktárát építi a Coca-Cola HBC
  Coca-Cola és négy egyetem a duális képzésben
  A Coca-Cola HBC nyerte el az Év Projektje díjat
  Kategóriájában első a Coca-Cola

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat