Hírek
23441 hír az adatbázisban
Stratégiai megállapodást kötött a fejlesztési tárca és a JVSZ
Marketinginfo.hu - 2016-09-16 09:33
Egyéb

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Joint Venture Szövetség (JVSZ).

A dokumentumot csütörtökön írta alá Fónagy János, az NFM államtitkára és Tálos Péter, a JVSZ elnöke. Fónagy János a szerződés aláírásakor hangsúlyozta, az üzleti világ és a kormányzati szféra ugyanazon célért dolgozik, ezért létfontosságú, hogy partnerségi viszony legyen közöttük. A JVSZ nagyon sokat tett azért - nemcsak elvileg, hanem a gyakorlatban is -, hogy versenyképesebb legyen az ország - mondta.

Az államtitkár arra kérte a szövetséget, segítse továbbra is a tárca munkáját, ösztönözze a külföldi befektetések Magyarországra áramlását, segítse elő a vállalatok hazai és nemzetközi ismertségét, elismertségét. Megjegyezte, hogy 2015 a külföldi tőkebefektetések terén minden addiginál jobb eredményeket hozott, az idén szeptember közepéig pedig több mint kétszeresét sikerült elérni a tavalyi egész évi teljesítménynek, amiben szerepük volt a szövetség tagjainak is.

Tálos Péter szerint a kormány méltó partnerre talált a külföldi és hazai befektetők érdekszövetségében. A szervezet kétszáz tagja között megtalálhatók a legnagyobb hazai vállalatok és a legkisebb vállalkozások is, az általa képviselt cégek árbevétele meghaladja a 11 ezer milliárd forintot és közel 100 ezer embert alkalmaznak.

Az elnök véleménye szerint az NFM tevékenysége kiemelkedő jelentőségű, olyan, a szövetség tagjait is érintő, a magyar gazdaság versenyképességét befolyásoló területekért felel, mint az energiapolitika, a fogyasztóvédelem, az infokommunikáció, a közlekedés és a klímapolitika.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Női elnök a Joint Venture Szövetség élén!
  Tisztújítás a Joint Venture Szövetségnél
  Az újabb JVSZ konferencia
  PR-partnert választott a Joint Venture Szövetség
  Együttműködésben a GVH és a Joint Venture Szövetség

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...