Hírek
23267 hír az adatbázisban
Iskolakezdés az e-kereskedelemben
Marketinginfo.hu - 2016-09-06 12:05
Kutatás

Az Olcsóbbat.hu kutatása szerint a szülők egyes termékeket már a nyár elején megrendelnek, míg másokat csak az utolsó pillanatban.

Augusztus végével jellemzően világszerte megnő a kereslet a számítógépek, notebookok, táblagépek és mobiltelefonok iránt. De ezek mellett a legnagyobb igény ilyenkor a tanszerekre, iskolai felszerelésekre van: hazánkban a legkeresettebb termékek az iskolatáska, a tolltartó, az írószerek, és a füzetek voltak.

Az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító oldal iskolakezdési kutatásából kiderült, hogy idén nyáron a tanszerek közül a legnagyobb mértékben az iskolatáska, tolltartó, füzet, uzsonnás doboz, füzetborító, és színes ceruza kategóriák termékei iránt ugrott meg a kereslet. A változás itt akár több mint százszoros is lehet. Tolltartót például augusztus végén 110-szer annyian keresnek, mint június során.

Az utolsó nyári hetekben iskolakezdéshez a tanszerek között az online felhasználók 27%-a keresett iskolatáskát, 22%-a tolltartót, 13%-a füzeteket. A tollak és színes ceruzák terén minden tizedik vevő böngészett, de például a grafitceruzák csak másfél százalékuk számára voltak relevánsak az internetes vásárlás során. Az Olcsóbbat.hu elemzői szerint emellett idén kiugróan sokan kerestek tornazsákot, filctollakat, valamint mágnes- és parafatáblát az interneten.

Füzetborítókat júniusban és júliusban is alig-alig kerestek, a növekedés augusztus közepén vált látványossá. Ehhez képest az iskolatáskák iránti érdeklődés már júliusban megötszöröződött, és utána már alig nőtt tovább iskolakezdésig. A tolltartók esetében hasonló volt a kereslet változása: júniushoz képest júliusban már tízszer annyian kerestek, majd augusztusban ez csak további 20%-kal nőtt. Színes ceruzákat és tollakat is általában az utolsó pillanatban, augusztus végén akartak vásárolni a hazai felhasználók. A tornazsákokat keresők száma viszont folyamatosan nőtt, júniusról júliusra megduplázódott, majd augusztusra megháromszorozódott.

Az Olcsóbbat.hu-n elérhető közel 1800 féle iskolatáska közül a legnépszerűbb 10-ből 8 típuson láthatóak csak ismert mesehősök. A legkeresettebb táskák toplistáján átlagosan körülbelül 14 ezer forintos termékek találhatóak. A legnépszerűbb tolltartók 80%-a egyrekeszes, és csak 20%-a volt idén "többemeletes", de átlagosan kétezer forint alatti áron már kaphatóak. A tanév kezdete előtt a legtöbbet keresett tolltartók között kevesebb volt a divatos mesefigurákat ábrázoló termék, mint az iskolatáskák esetében. Az árkülönbségek a füzetek esetében a leglátványosabbak: 35 forinttól közel 20.000 forintig terjednek az árak.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tíz százalékkal kevesebb termék fogyhat az idei Black Friday során
  A 2018-as iskolakezdési vásárlási szokások
  Jelentős változások jönnek az e-kereskedelemben
  Milyen évet zárt az e-kereskedelem?
  Több igény az iskolakezdéskor
  Az eMAG-nál még tart a roham
  Tanító nénik a Tescóban
  Az iskolakezdési bevásárlásban a gyerekek döntenek
  Egyre többen vásárolnak külföldről interneten
  Különbségek az európai online vásárlók között
  Megjelent az első magyar e-kereskedelmi szemle
  10-bol 3 magyar munkahely családbarat
  Az e-kereskedelem felborítja az ipari disztribúció rendszerét
  Magasabb sebességbe kapcsolt a hazai e-kiskereskedelem
  Leginkább utazásra költenek az interneten a magyarok
  eNET: ez történt az e-kereskedelemben tavaly
  A webáruházak felében nem lehet online fizetni
  Már mobilon is használható az Olcsóbbat.hu
  Új web- marketingeszközzel erősít az Olcsóbbat.hu

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok négyötöde fontosnak t...
10-ből 9 magyar jelentősen vissz...
Generációváltás: cégek tízezrei ...
Generációs szakadék az online vá...