Hírek
22459 hír az adatbázisban
Tananyag lett a Red Bull Pilvaker
Marketinginfo.hu - 2016-09-02 10:01
Márkák

Az idén debütált Szavak című Juhász Gyula vers modern feldolgozása szeptember 1-től a nyolcadikosok irodalom tankönyvének része.

A Red Bull Pilvaker célja 2012-es indulása óta, hogy zenei alapokra helyezett költeményekkel és a hazai rap és könnyűzenei szcéna bevonásával hozza közelebb a fiatalokhoz a magyar irodalom legszebb költeményeit. A különleges kezdeményezés fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az idén debütált Szavak című Juhász Gyula vers modern feldolgozása szeptember 1-től a nyolcadikosok irodalom tankönyvének része.

"Sok pozitív dolog történt a Pilvakerrel az elmúlt években. Természetesen örülünk a dupla teltházas előadásoknak és a magas nézettségnek az interneten, ám ha a kezdeményezés eredeti célját nézzük, akkor az igazi elismerés az, hogy sikerült közelebb hozni a fiatalokhoz a szépirodalmat. Úgy gondolom és bízom benne, hogy sikerült igazi értéket teremtenünk" - mondta Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker ötletgazdája. "Az indulás óta minden közreműködő előadó a szívügyének tekinti a Pilvakert, így ez számukra is egy hatalmas dolog, egy zenész pozitívabb visszajelzést nem is kaphat. Külön vicces lesz látni Fluor, Wolfie vagy Halott Pénz nevét Vörösmarty és Petőfi neve mellett az irodalomkönyvben" - tette hozzá.

Az új kerettanterv szerint a 8. osztályos irodalom tananyagban szerepelnie kell kortárs szövegnek is, így került a tankönyvbe a Szavak Lábas Viki, Fluor Tomi, Deego, Marsalkó Dávid, Wolfie és Fura Csé által átdolgozott verziója. "Jó azt látni, hogy a fiatalság mellett a tanári kar is nyitott az ilyen újdonságokra. Ha általános iskolás koromban már létezett volna a Pilvaker, bizonyára én is szívesebben tanultam volna verseket" - mesélte Lábas Viki, aki idén új arcként csatlakozott a Pilvaker fellépőihez. "Manapság a leírt szavak súlyát nem veszik elég komolyan a fiatalok, sokszor korcsosítjuk, elhasználják őket chatelés közben, ezért külön öröm, hogy a Szavak című feldolgozást választották a tananyagba. Ez egy különleges és örökérvényű vers, ami pont a szavak fontosságára, erejére hívja fel a figyelmet" - mondta a Margaret Island énekesnője.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fontos még az irodalom a mai világban?
  A Red Bull Air Race Zamárdiban
  Három nap a busz tetején a Halott Pénzzel
  Hiánypótló női kiadvány debütál a magyar piacon
  Költeményekkel ünnepelt a Red Bull Pilvaker
  Ismét Red Bull Pilvaker
  Jön a Red Bull Pilvaker
  Idén is lesz Red Bull Pilvaker

További hírek ebben a kategóriában

Átadták a Besweet Csokoládémanuf...
Terjeszkedik az AutoWallis
A Prologis a legkiválóbb európai...
A szlovák Jaguar Land Rover is k...