Hírek
21829 hír az adatbázisban
Akkumulátorokat fog gyártani Gödön a Samsung
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-08-30 13:04
Márkák

Százmilliárd forintos beruházással 600 új munkahelyet hoz létre a vállalat.

"Az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd a Samsung Gödön, a százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre" - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: komoly regionális verseny végén nyerték el a beruházást, amelyért nagy infrastrukturális fejlesztéseket vállaltak a térségben, valamint Göd csökkenti a koreai cég vállalati terheit. Hozzátette: erre azért volt szükség, mert az uniós szabályok miatt a főváros környékén készpénztámogatást nem adhat a kormány egy beruházáshoz.

Szijjártó Péter kifejtette, "a gödi beruházással a világgazdaság megújulásának két folyamata találkozik. Egyrészt a tőke már nemcsak Nyugatról Keletre megy, hanem fordított irányba is, a sikeres távol-keleti vállalatok gyártókapacitásokat hoznak létre Európában. Másrészt az autóipar 21. századi fejlődése a digitalizációról, az elektromos meghajtás elterjedéséről szól".

Csang Sze-ung, a Samsung SDI elnöke arról beszélt, hogy 2018-ra tervezik elérni a teljes gyártókapacitást, amikor 50 ezer elektromos vezérlésű gépjárművet szolgálnak majd ki. Emlékeztetett: a Samsung SDI először képcsőgyártóként indult 1970-ben, és az egyik csúcskategóriás cég lett az ágazatban, 2000-ben tevékenységét áthelyezte az akkumulátorgyártásra, majd megszerezte az első helyet a világon. A cég Magyarországon 2001-ben épített először üzemet, amely az európai piacra gyártott képcsöveket, de az iparági kereslet csökkenése a gyár bezárására kényszerítette a vállalatot.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Samsung Electronics teljesítménye csökkent
  Benjamin Braun a Samsung európai marketingvezetője
  Éjszakai fotókkal kampányol a Samsung
  Hátrányos helyzetűek integrációját segíti a Samsung
  Nem hétköznapi óriásplakát nem hétköznapi órával
  Kivonul az európai laptoppiacról a Samsung
  A háztartásigép- piacon is a Samsung lenne a legnagyobb

További hírek ebben a kategóriában

Herendi porcelánok a Gül Baba tü...
Kétszámjegyű árbevétel-növekedés...
31. éve nyereséges az Emirates
Tőkeinjekciót kapott a Vapiano