Az alapító Jasper Newton 'Jack' Daniel neve a mai napig szerepel minden whiskey-n, amelyeket egytől egyig még mindig az eredeti lepárlóban készítenek, a Tennessee állambeli Lynchburgben.
Jeff Arnett lepárlómester egyedülálló ízprofillal alkotta meg az évfordulós italt, ami az üzem whiskey-készítő tradícióit házasítja a modern idők mestermunkáival.
"A 150. évforduló tiszteletére kádárjaink "lassú pörköléssel" égették ki a hordókat, annak érdekében, hogy érezni lehessen a fa gazdag ízeit és aromáit. Így kortárs jelleggel ötvözték a klasszikus, 1866-ban is alkalmazott kiégetést" - magyarázta Arnett. "Egy igazán egyedi whiskey-t szeretnénk ajánlani a gyűjtőknek és fogyasztóknak saját ünnepeikhez, hiszen ez az ital pont olyan különleges, mint az alkalom, amelyre készült" - tette hozzá.
Az üzem alapítója által kidolgozott eljáráshoz hűen az évfordulós whiskey összetétele megegyezik az ikonikus Jack Daniel's Old No. 7-ével, vagyis 80 százalékban kukoricából, 12 százalékban árpából, 8 százalékban pedig rozsból áll. Mielőtt különlegesen erre a célra szánt, amerikai tölgyből készített hordókba töltenék a nedűt, minden cseppjét 3 méter vastag, cukorjuhar-faszénen szűrik át. Ezáltal az ital a Tennessee whiskey-k minden tradíciójának és szabványának megfelel. A 150. évfordulóra kiadott whiskey várhatóan év végétől lesz elérhető Magyarországon.