Hírek
23268 hír az adatbázisban
Limitált whiskey-vel ünnepel a Jack Daniel's
Marketinginfo.hu - 2016-08-29 18:00
Márkák

Fennállásának már történelmileg is jelentős, 150. évfordulója alkalmából limitált kiadású Tennessee whiskey-t dob piacra a Jack Daniel lepárlóüzem.

Az alapító Jasper Newton 'Jack' Daniel neve a mai napig szerepel minden whiskey-n, amelyeket egytől egyig még mindig az eredeti lepárlóban készítenek, a Tennessee állambeli Lynchburgben.

Jeff Arnett lepárlómester egyedülálló ízprofillal alkotta meg az évfordulós italt, ami az üzem whiskey-készítő tradícióit házasítja a modern idők mestermunkáival.

"A 150. évforduló tiszteletére kádárjaink "lassú pörköléssel" égették ki a hordókat, annak érdekében, hogy érezni lehessen a fa gazdag ízeit és aromáit. Így kortárs jelleggel ötvözték a klasszikus, 1866-ban is alkalmazott kiégetést" - magyarázta Arnett. "Egy igazán egyedi whiskey-t szeretnénk ajánlani a gyűjtőknek és fogyasztóknak saját ünnepeikhez, hiszen ez az ital pont olyan különleges, mint az alkalom, amelyre készült" - tette hozzá.

Az üzem alapítója által kidolgozott eljáráshoz hűen az évfordulós whiskey összetétele megegyezik az ikonikus Jack Daniel's Old No. 7-ével, vagyis 80 százalékban kukoricából, 12 százalékban árpából, 8 százalékban pedig rozsból áll. Mielőtt különlegesen erre a célra szánt, amerikai tölgyből készített hordókba töltenék a nedűt, minden cseppjét 3 méter vastag, cukorjuhar-faszénen szűrik át. Ezáltal az ital a Tennessee whiskey-k minden tradíciójának és szabványának megfelel. A 150. évfordulóra kiadott whiskey várhatóan év végétől lesz elérhető Magyarországon.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jack Daniel's Pop Up Bar nyílt Budapesten
  Virtuális túrát indított a Jack Daniel's
  Lezárult a Jack Daniel's hordóvadászat
  Nagy beruházás a Jack Daniel’s-nél
  Ünnepel a Jack Daniel's
  Új whiskey mester érkezett hazánkba
  Újabb hordógyártó üzemet nyit a Jack Daniel’s
  Mesteri whiskey-kollekció a Jack Daniel's-től

További hírek ebben a kategóriában

Íme egy modern és sportos óra, a...
Marketing Summit 2023: márkák, ü...
Hibrid divat, avagy a sneaker és...
A lakosság 95 százaléka rendszer...